Top 10 Retro Gaming Shops in Brussel
Verhaal

Top 10 retro gaming shops in Brussel

Ontdek de top 10 van retro gaming shops in Brussel

In Brussel vind je heel wat gaming shops, maar er zijn ook tal van retro gaming shops met een uitgebreid aanbod van games en consoles van de jaren '80 tot nu. Of je nu fan bent van Sega, Nintendo, Wii of gameboy; je vindt zeker een interessante game om je collectie aan te vullen. Ontdek hieronder de lijst met meeste interessante retro gaming shops van Brussel. 

1. Oldstar Games

De meest bekende retro gaming winkel Brussels vind je op de Anspachlaan in Brussel. De winkel, die ook dienst doet als ‘museum’, heeft een uitgebreid aanbod aan games en consoles. Tip: vraag de eigenaar of je zijn Commodore 64 mag zien en hij zal je die met veel fierheid tonen.

Waar? Anspachlaan 177, 1000 Brussel

Meer info: https://www.facebook.com/oldstargames

2. Final Games

Final Games is een iets kleiner dan Oldstar Games (en is soms ook eens gesloten op onaangekondige tijdstippen), maar ook hier is het aanbod groot en kan je zoeken naar zeldzame games om je collectie aan te vullen.

Waar? Zinnikstraat 8, 1000 Brussel

Meer info: https://www.facebook.com/finalgamesbxl/

3. Pêle-Mêle

Op wandelafstand van Oldstar Games vind je ook de Pêle-Mêle. Een tweedehandswinkel die naast retro games ook vooral een boekenwinkel is maar ook LP’s, cd’s en strips verkoopt.

Waar? Lemonnierlaan 55, 1000 Brussel

Meer info: https://pele-mele.be/bruxelles/

4. Inter-Game

Tussen Pêle-Mêle en Oldstar Games vind je Inter-Game. Een kleinere winkel met vooral glazen vitrines met retro games. Ze verkopen ook recente releases, maar de focus ligt op retro games.

Waar? Lemonnierlaan 19, 1000 Brussel

Meer info: http://www.intergame.be/

5. Super Gaby Games

Neem een elektrische step en stuif het centrum uit richting Super Gaby Games in Etterbeek. De sympathieke baas Mustafa, beter bekend als ‘Jack’s Flavas’, wil met zijn winkel een community vormen rond zijn passie voor gaming. Geraak je niet tot in Etterbeek? Er is ook een webshop.

Waar? Eskadronstraat 31, 1040 Brussel

Meer info: https://www.supergabygames.com/

6. Outpost Gamecenter Brussel

Outpost is een kleine keten van 3 winkels in Antwerpen, Gent en Brussel. Er valt heel wat te beleven in de 3 locaties. Zo kan zijn er PC gaming spaces en VR experiences in elke winkel. Daarnaast kan je er ook terecht voor de betere card en boardgames.

Waar? Kanselstraat 8, 1000 Brussel

Meer info: https://www.outpost.be/

8. Smartoys

Smartoys is ook een keten van 3 winkels in het Brusselse en het filiaal in het centrum ligt vlakbij Oldstar Games, Final Games en Inter-Game. Ideaal voor een namiddagje retro gaming jacht, om je colletie te vervolledigen. Ze hebben een groot aanbod nieuwe releases en een beperkt aanbod retro games.

Waar? Steenstraat 20, 1000 Brussel.

Meer info: https://www.smartoys.be/

8. Chain Reaction

Chain Reaction is de vreemde eend in de rij. Het is een organisatie die concerten en fuiven organiseert terwijl ze ook IT-problemen oplossen en retro games verkopen online. Er is dus geen fysieke winkel, maar toch mochten ze niet in dit lijstje ontbreken.

Waar? Geen winkel

Meer info: https://www.facebook.com/djs1de/

9. Store Games

Deze uitstekende gaming shop, gelegen in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg, biedt naast games ook uitgebreid aanbod aan accesoires aan. Dus woon je in het noorden van Brussel, kan je hier je hart vullen met gaming-liefde. 

Waar? Keizer Karellaan 24, 1083 Ganshoren

Meer info: http://www.storegames.com/

10. Raod Sixty Geek

Road Sixty Geek is gewoon één van de drie filialen van Smartoys. Dus nog meer games en toebehoren, maar dan gelegen in het zuidwesten van Brussel.

Waar? Alsembergsesteenweg 831, Ukkel

Meer info: https://www.facebook.com/roadsixtygeek/

Deel dit