slotevent 100 jaar sociaal werk
Verhaal

Throwback naar het slotevent 100 jaar Sociaal Werk

Onze opleiding Sociaal Werk bestaat 100 jaar, reden genoeg om een feestje te organiseren... De opleiding doorliep een rijk parcours. Een eeuw geleden ontstond zij in de schoot van de socialistische arbeidersbeweging die de Arbeidershogeschool stichtte. Later evolueerde deze tot het H.I.S.K.W.A. (of “de Brogniezstraat”), en in 1995 werd de school en dus de opleiding opgenomen in de Erasmushogeschool Brussel.

Op 6 oktober 2022 heeft de opleiding Sociaal Werk haar jubileumjaar afgesloten met een mooi community-event in zaal Zinnema – Anderlecht. Veel sfeer, niets dan blije gezichten en sterke toespraken van ondermeer oud-studente en directeur van het Theaterfestival Vlaanderen, Nora Mahammed, cultuurfilosoof en stadssocioloog Eric Corijn en geëngageerde partners uit het Brusselse sociaal werkveld, Maks vzw – Kuregem en Vrienden van het Huizeke – Marollen. Op de eerste foto hieronder zie je bijvoorbeeld het Ann Milis, brugfiguur verbonden aan het Vrienden van het Huizeke vzw die te gast was op het podium voor gesprek. 

Er werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de studenten uit de coronajaargangen feestelijk te proclameren.  Een mooi moment om verhalen uit te wisselen. Kortom, er werd lekker gegeten, gedanst en gefeest met performances van TK Russell en DJ Billy June. Geniet mee van de sfeerbeelden hieronder, of bekijk de volledige collectie via de link helemaal onderaan. 
 

Ann Milis
Eric Corijn
Nora Mahammed
slotevent Sociaal Werk
slotevent Sociaal Werk
slotevent Sociaal Werk
Slotevent Sociaal Werk
slotevent Sociaal Werk

100 jaar Sociaal Werk - Slotevent

Deel dit