studenten ontwerpen MobiDig
Verhaal

Studenten EhB ontwerpen digitale toolkit voor sociale organisaties

Dankzij het prototype dat onze studenten Multimedia & Creatieve Technologie ontwierpen, werd MobiDig gecreëerd, een makkelijk te transporteren trolley met hardware, een internetverbinding en oplaadmogelijkheden. 

MobiDig zet bakfiets en bestelwagen in tegen digitale uitsluiting

DigitAll, de alliantie voor digitale inclusie in België, zal de mobiele toolkit aanbieden aan sociale organisaties om bij hun doelgroepen de digitale geletterdheid te bevorderen. Tijdens een pilootfase van zes maanden zullen sociale organisaties de mobiele toolkit gebruiken op verschillende locaties.  

Het hele initiatief zal gaandeweg worden verfijnd en geperfectioneerd. Om de doelgroepen geïnteresseerd en gemotiveerd te houden, werkt DigitAll aan een optimale gebruikerservaring. Bij de pilootprojecten werd daarom vooral ingezet op een aangepaste 'user experience'. Een aantal studenten uit de professionele bachelor Multimedia & Creatieve Technologie van de Erasmushogeschool Brussel ontwierpen hiervoor een eerste prototype in samenwerking met het digital agency Namahn en de VRT. De gebruikers van MobiDig zullen bijvoorbeeld toegang hebben tot een responsieve webapp waarin de sociale organisaties oefeningen en opdrachten kunnen toevoegen. Zo kunnen gebruikers een beloning verdienen zoals bijvoorbeeld een daguitstap. 


Met de mobiele box zullen sociale organisaties zich kunnen verplaatsen naar moeilijk te bereiken doelgroepen, zoals thuis- en daklozen, kwetsbare jongeren of ouderen. Ze kunnen er op locatie lessen in digitale vaardigheden mee geven, of evenementen organiseren om hun doelpubliek warm te maken voor het gebruik van digitale tools. 

 

Deel dit