SaveMe
Verhaal

Student ontwikkelt innovatieve app tegen onveilig gedrag op straat

Dries Vanmierlo, derdejaarsstudent Multimedia & Creatieve Technologie, heeft voor zijn eindwerk een opmerkelijke app ontwikkeld. Met SaveMe kunnen personen die zich op straat belaagd voelen, een stil alarm sturen naar hun vrienden of familie. Daarna kunnen deze laatsten de persoon live volgen en zo nodig hulp bieden.

Hoe werkt de app? 

Na een persoonlijke ervaring waarin zijn vriendin werd geconfronteerd met een gevaarlijke situatie, besloot Dries dat hij anderen wou helpen. SaveMe is gebaseerd op het idee van ondersteuning door vrienden en de directe omgeving. Wanneer men zich niet veilig voelt op straat, kan de gebruiker met een simpele swipe zijn of haar contactpersonen op de hoogte stellen. Zodra zij dit stille alarm ontvangen, kunnen zij live de locatie volgen en hulp bieden. De app gaat daardoor verder dan apps zoals WhatsApp en richt zich specifiek op de veiligheid van geliefden.

Luister naar het interview op radio2.

"Na een intensieve periode van 10 maanden ben ik vol trots dat ik deze app heb kunnen verwezenlijken. De grote aandacht voor dit project benadrukt niet alleen de noodzaak ervan, maar ook het potentieel om daadwerkelijk een verschil te maken in het leven van vele mensen." 

Dries Vanmierlo.

Investeerders gezocht

De vele enthousiaste reacties, waaronder een 19/20 voor zijn eindwerk, moedigen Dries aan om de app zo snel mogelijk breed beschikbaar te maken. Hiervoor is hij op zoek naar partners die hem kunnen ondersteunen bij het optimaliseren van de app en de verdere lancering. Op langere termijn hoopt Dries van SaveMe een groot platform te maken om gevallen van (seksuele) intimidatie aan te pakken. Ook wil hij verder nadenken over nieuwe functies en updates. 

Wil je meer informatie over SaveMe en de voortgang van de app? Volg de website van Dries. Voor samenwerkingsmogelijkheden kan men contact opnemen met dries.vanmierlo@telenet.be
 

SaveMe
SaveMe
Deel dit