Rachel
Verhaal

Student Journalistiek interviewt straffe talenten vanuit haar kot

Mijn naam is Rachel Tshinkobo en ik studeer Journalistiek. 

Twee jaar geleden koos ik voor Journalistiek omdat ik van storytelling houd. Ik vind het fantastisch om voor een camera te staan, te presenteren of een debat te leiden. Ik ben ook nieuwsgierig van aard en dat is een goede eigenschap in de journalistiek, omdat je op die manier veel te weten komt en soms wel eens meer dan nodig. 

Zoals vele anderen zit ik al bijna twee maanden veilig in mijn kot. Ik ben dan eens beginnen nadenken wat ik voor het vak JABS (= journalistiek actief buiten de schooluren) kon doen vanuit mijn kot met een smartphone en een computer. Plots kwam ik op het idee om live interviews te doen op de Instagrampagina van de school. Live gaan is iets wat de laatste jaren wel vaker gedaan wordt ook door reguliere media en ik dacht bij mezelf waarom niet. Mijn docent was meteen weg van het idee en samen hebben we gekeken hoe we dat concreet konden invullen.

Ik wilde echt iets maken voor jongeren en koos daarom voor Lidewij Nuitten, Conner Rousseau en Reine Nkiambote. Drie jonge mensen met toch al een mooie carrière achter de rug. Ze zijn ook alle drie goede sprekers en ik ben ervan overtuigd dat het leuke lives worden!

Instagram Live interview

  • donderdag 14 mei om 21u: Conner Rousseau, voorzitter sp.a
  • donderdag 21 mei om 21u: Reine Nkiambote, ex-journalist en woordvoerster Pascal Smet 

Telkens te volgen op het Instagram-account van EhB

Deel dit