Docenten verpleegkunde naar Zweden EhB
Verhaal

Simuleren in een echte afdeling

Drie docenten verpleegkunde bezochten de Mid Sweden University in Sundsvall. Ze gingen er kijken naar simulatieonderwijs en namen handige tools mee naar huis.

Docenten Riet Anciaux, Kristina Demetser en Wendy Vanlondersele bezochten het simulatiecentrum om ons eigen Brussels Integrated Care Simulatiecentrum nog te verbeteren. Het simulatiecentrum is bij de Mid Sweden University niet op school te vinden, maar in het ziekenhuis. Het is een aparte afdeling zoals alle andere afdelingen, maar dan zonder echte patiënten. Verder is het een echte afdeling met dezelfde indeling. Dat heeft als voordeel dat de studenten leren werken in echte omstandigheden. Dat ze bijvoorbeeld al eens een collega moeten gaan halen in de keuken. Of op zoek moeten gaan naar de reakar (voor reanimatie). De grootte van de kamer is er ook waarheidsgetrouw. 

Het opzet is wel wat anders. Zo zitten de observatoren bij de instructor in dezelfde ruimte. De studenten lopen ook simulatiesessie rond bepaalde pathologieën. Bovendien worden de studenten ook beoordeeld op de simulatie en wordt er op een andere manier gedebriefd. 
Naast het simulatiecentrum bezochten de docenten ook de afdelingen dyalise en de ambulance dienst. Daar lopen later op het jaar nog twee van onze studenten stage. 
 

Docenten verpleegkunde naar Zweden EhB
Docenten verpleegkunde naar Zweden EhB
Deel dit