stage in de fnac 2017
Verhaal

Shopmanager worden in twee jaar tijd

Ga voor een carrière als shopmanager!

Al eens gedacht om in een telecom-, sport-, mode- of dierenwinkel te werken? Het zijn maar enkele voorbeelden waar je als shopmanager aan de slag kan. Via onze opleiding komen onze studenten er terecht via werkplekleren (2 dagen per week)  en spreiden ervaringen over allerlei soorten winkelketens. Zo kan je goed uitzoeken wat voor soort winkel je het beste ligt. Grote en kleine winkelketens hebben graag de juiste shopmanager op de vloer: iemand die klantgericht en commercieel ingesteld is en zijn verantwoordelijkheden kan opnemen voor de winkel en zijn team.

William Wallace en Kilian De Wulf gingen tijdens hun studie aan de slag in de Fnac in Brussel en waren beiden overtuigd: "Je behaalt een diploma hoger onderwijs én je doet praktijkervaring op. Mensen onderschatten hoe belangrijk dat is", zei William na zijn stage. Ook Kilian ziet enkel voordelen: De school bepaalt op welke dienst ik moet werken. Soms is dat aan de kassa, soms in voorraadbeheer of op de dienst bestellingen... Bij Fnac krijg ik ruimte om te leren: ik mag mijn taken voor school afwerken en tegelijk met andere werknemers meedraaien." People management, sales management, administratie, en hands-on op de winkelvloer, klantgerichte verkoopgesprekken, visual merchandising, het komt allemaal aan bod. 

Of je nu van plan bent om zelf een winkel te openen of om een winkel te leiden binnen een keten, je zin voor ondernemen zal zeker van pas komen.  Dus: ambities om een shop en een team te leiden en ben je commercieel ingesteld? Dan is de graduaatsopleiding Winkelmanagement (HBO5) je perfecte start.

 

Deel dit