podcast meertaligheid
Verhaal

Podcast met inspirerende onderwijsverhalen

Onze docenten hebben het plan om samen met HOGENT podcastreeks uit te geven die een aantal inspirerende onderwijsverhalen samenbrengt. De eerste aflevering is nu beschikbaar en behandelt het thema meertaligheid.  

Om effectief les te geven is het belangrijk dat lesgevers zich blijvend professioneel ontwikkelen om de eigen praktijk te evalueren, bij te schaven en nieuwe inzichten uit te proberen. Daarom zijn zij steeds op zoek naar goede praktijkverhalen en naar wetenschappelijke onderbouwing om hun onderwijs vorm te geven. Good practices zijn cruciaal in professionaliseringsinitiatieven om peer-to-peer learning mogelijk te maken. Met deze podcastserie willen EhB en HOGENT deze inspirerende verhalen op een laagdrempelige en creatieve manier delen.

De eerste aflevering - er volgen er nog drie - gaat dieper in op meertaligheid. Een thema waar wij extra hard op inzetten, het was niet voor niet het onderwerp van de feestelijke opening van dit academiejaar. 

Voor het maken van de podcast werd beroep gedaan op de expertise van de multimediacel van HOGENT, het Medialab EhB en de academische bachelor/master Audiovisuele Kunsten, afstudeerrichting Radio (RITCS) om een origineel programma met kwalitatieve audio op te leveren.

Beluister de eerste aflevering via deze link.

Deel dit