Bedrijfsbezoek PwC
Verhaal

Organisatie & Management op bedrijfsbezoek bij PwC

Deze week hebben 25 studenten van de opleiding Organisatie & Management een bezoek gebracht aan PwC. Dit bedrijfsbezoek was een essentieel onderdeel van hun vak Geïntegreerde Professionele Communicatie.

Het bedrijfsbezoek

PwC 

PricewaterhouseCoopers, vaak afgekort als PwC, is een wereldwijd bekend assurance- en advieskantoor, met het hoofdkantoor gevestigd in New York. Onze studenten brachten een bezoek aan hun vestiging in Diegem. Het bedrijf opereert in verschillende domeinen van zakelijke dienstverlening, waaronder accountancy, belastingadvies, human resources, auditing, crisismanagement, performance improvement en financiële dienstverlening.

De dagplanning 

De dag begon met een introductie over de rol van een management assistant binnen PwC. Deze professionals spelen een cruciale rol in het ondersteunen van het managementteam, met taken variërend van agendabeheer en communicatiecoördinatie tot het organiseren van vergaderingen en evenementen. Hiervoor zijn zowel sterke technische vaardigheden nodig, zoals geavanceerde kennis van Microsoft Office en organisatietools, als soft skills, waaronder uitstekende communicatie, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit. 

Na deze informatieve sessie kregen de studenten een rondleiding door het duurzame gebouw van PwC. Het bedrijf hecht veel waarde aan het welzijn van hun werknemers, wat duidelijk zichtbaar was in de moderne en milieuvriendelijke werkomgeving. De studenten konden met eigen ogen zien hoe duurzaamheid en werknemerstevredenheid hand in hand gaan bij PwC. 

Het hoogtepunt van het bezoek was de business game. De studenten werden in vier groepen verdeeld, waarbij elke groep een specifieke case study kreeg toegewezen: een mailboxoefening, het organiseren van een reis, het plannen van een evenement en het onthaal van een nieuwe medewerker. Elke groep had 20 minuten om de case te bespreken en hun plan van aanpak voor te bereiden. Vervolgens presenteerden ze hun oplossingen in het Engels, de voertaal van PwC, aan de rest van de groep. 

Na de presentaties kregen de studenten de gelegenheid om te netwerken. Dit was een waardevol moment om contacten te leggen en te praten over mogelijke internationale stages, waarmee ze hun professionele horizon verder kunnen verbreden.

Bedankt PwC voor het bezoek! Het was een leerzame en inspirerende ervaring voor onze studenten. Want ze kregen niet alleen een kijkje in de dagelijkse praktijk van een management assistant, maar konden ook hun communicatie- en netwerkvaardigheden versterken. 

Benieuwd wat de studenten van Organisatie & Management nog allemaal doen tijdens hun studie? Lees er hier meer over.

PwC
PwC
PwC
PwC
Deel dit