studenten multimedia en creatieve technologie
Verhaal

Opvallend meer studenten kiezen voor duaal leren


Uit de cijfers van onze bacheloropleiding Multimedia & Creatieve Technologie blijkt dat het aantal studenten dat kiest voor duaal leren in het afgelopen academiejaar maar liefst verdriedubbeld is. We werken dit academiejaar daarom samen met tal van bedrijven om duaal leren in de digitale sector mogelijk te maken.

Het onderwijslandschap verandert voortdurend. Steeds meer studenten kiezen voor het concept van duaal leren. Dit houdt in dat studenten hun reguliere lessen combineren met on-the-job leren, waardoor ze niet alleen de theoretische kennis opdoen, maar ook direct ervaring opdoen in de praktijk.

Dat is de sleutel tot het succes van duaal leren. De snel veranderende digitale sector vereist dat studenten op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën en trends. Door samen te werken met bedrijven zoals Studio Hyperdrive, In The Pocket, The Pack, November Five en de Colruyt Group kunnen onze studenten leren van professionals die voortdurend op de hoogte zijn van de nieuwste innovaties.

Duaal leren geeft studenten de nodige inzichten om gefundeerde beslissingen te nemen over het voortzetten van hun studie of het kiezen van hun eerste baan. Ze krijgen immers een goed beeld van de job en kunnen hun talenten, interesses en werkhouding oefenen in een professionele omgeving. Dat is meteen een groot pluspunt voor later én voor ons, want veel van onze vroegere stagiairs zijn bij ons geëvolueerd tot collega's voor hun allereerste job.

Iben Van de Veire
Ontwikkelaar en hoofd Dual Learning bij Studio Hyperdrive

Om ervoor te zorgen dat studenten tijdens hun duaal lerentraject de juiste vaardigheden opdoen, werken we enkel samen met bedrijven die zijn erkend als kwalitatieve werkplekken. Op deze manier kunnen studenten in een professionele omgeving de nodige competenties en praktische vaardigheden leren om zich voor te bereiden op hun eerste baan.

Lees zeker ook de blog over Dual Learning geschreven door onze partner Studio Hyperdrive.

Deel dit