musicalvoorstelling
Verhaal

Musical en Podiumtechnieken vieren verjaardagen met musicalvoorstelling

Onze School of Arts hebben wat te vieren. De opleiding Musical (KCB) bestaat 25 jaar en de opleiding Podiumtechnieken (RITCS) bestaat 20 jaar. Om dit te huldigen, brengen ze samen met de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen de musical ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ op de planken. 

Voor dit  project werken vijfendertig studenten Musical, zeven studenten Podiumtechnieken en een vijftigtal muzikanten van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen samen. ‘The Story of Sacco & Vanzetti’ gaat over een rechtszaak in de Verenigde Staten waarbij twee Italiaanse gastarbeiders ten onrechte worden beschuldigd van een dubbele moord. Een verhaal over het brandend actueel thema migratie.

Om onze jubilea te vieren slaan we met veel plezier de handen in elkaar. Met deze cross-over willen we musical een landingsplek geven in Brussel. Zinnema is de perfecte partner om een musical in hartje Anderlecht te brengen.

Lulu Aertgeerts
opleidingshoofd Musical

Het is niet de eerste keer dat de Musicalopleiding samenwerkt met het RITCS, maar deze keer gaat het wel om een verregaand partnership.

Een zevental studenten werken sinds januari fulltime aan dit project. We leiden onze studenten op tot makers die in dialoog durven gaan met regisseurs en scenografen.

Harry Cole
vakhoofd Podiumtechnieken

De vier hoofdrollen zijn weggelegd voor derdejaarsstudenten Bjarne Verschueren, Maud Hanssens, Lander Van Nuffelen en laatstejaarsstudent Nando Tilkin. Ook achter de schermen is er sprake van een heuse samenwerking. De studenten van Hotelmanagement verzorgen de catering voor alle medewerkers tijdens de voorstellingen. 

Voorstellingen 

  • vrijdag 8 mei om 20 uur
  • zaterdag 9 mei om 20 uur
  • zondag 10 mei om 15 uur

Zinnema, Veeweydenstraat 20-24, 1070 Anderlecht.

Tickets (€10) zijn vanaf 14 februari te verkrijgen via www.zinnema.be
 
persconferentie musical
hoofdrollen musicalvoorstelling
Deel dit