Dr De Vuyst
Verhaal

Musical Dokter De Vuyst van Bart Peeters en Jan Leyers door studenten KCB

De studenten Musical brengen deze week de musical Dokter de Vuyst van Bart Peeters en Jan Leyers op het podium. Beiden zullen trouwens aanwezig zijn tijdens de première op 2 mei om 20u in zaal Zinnema in Anderlecht (er zijn nog plaatsen!).

Dokter De Vuyst is een musical van Bart Peeters en Jan Leyers die in première ging bij het Nederlands Toneel Gent (NTG) in 1991, met Koen Crucke in de rol van God. In deze eigenzinnige bewerking van het beroemde Faust-verhaal, sluiten God en de Duivel een weddenschap af waarin ze strijden om de ziel van Johnny De Vuyst. Bart Peeters en Jan Leyers stelden libretto en muziek genereus ter beschikking voor de studenten Musical van KCB en zij maakten er met regisseur Sébastien De Smet een eigentijdse versie van.

De Smet is een alumnus van de opleiding en is geen doorsnee musicalacteur/-regisseur. Hij heeft een eigenzinnige aanpak, is zelf een intuïtieve speler en is niet vies van wat zoeken en experimenteren. Voeg daarbij de creatieve eigenzinnigheid van Florejan Verschueren (muzikale leider), Adam Solya (choreograaf, oa. van Loena Hendrickx), Jean Van Driessche (scenograaf en lichtontwerp) en Hilde Colaers (kostuumontwerp), en dan heb je alle ingrediënten voor een eigenzinnige versie van ‘Dokter De Vuyst’.

Verhaal

Dokter De Vuyst gaat over de afhankelijkheid van een student geneeskunde aan zijn cursus anatomie. Maar vooral droomt Johnny De Vuyst ervan een toekomst te hebben waarin een frituur en een benzinestation mét laadpaal combineerbaar zijn. De eigentijdse bewerking van deze muzikale zwarte komedie toont bovenal het verband tussen Duvel en een Beautyfarm.

Praktisch

Waar: Theater Zinnema, Veeweidestraat 24-26, 1070 Anderlecht

Prijs: 10 euro, reservaties via deze link 

Wanneer:

  • Première donderdag 2 mei 2024 om 20:00u
  • Vrijdag 3 mei 2024 om 20:00u
  • Zaterdag 4 mei 2024 om 20:00u
  • Zondag 5 mei 2024 om 14:30u
Deel dit