musicalstudenten
Verhaal

Koninklijk Conservatorium Brussel organiseert master Musical

Vanaf academiejaar 2022-2023 organiseert het Koninklijk Conservatorium Brussel (KCB) de master Musical. Een unieke opleiding in Vlaanderen die een grote meerwaarde biedt aan onze afgestudeerden en aan de musicalsector in Vlaanderen. 

Vanaf academiejaar 2022-2023 organiseert het Koninklijk Conservatorium Brussel, naast de bachelor Musical, een academische master van 60 studiepunten. Met deze masteropleiding willen we studenten de mogelijkheid verschaffen om af te studeren als autonome, onderzoekende kunstenaars die hun eigen projecten op touw kunnen zetten en een weerwoord kunnen bieden aan de huidige beoefening van de musicalkunsten. 

De bacheloropleiding Musical leidt uitstekende uitvoerende musicalartiesten op die schitteren in (inter)nationale producties. Met de masteropleiding willen we een stap verder gaan en inspelen op de nood aan een parallel circuit waarbij nieuwe visies en conceptuele vernieuwing centraal staan. Dit leidt op hun beurt tot nieuwe uitvoeringspraktijken, originele creaties van eigen bodem of gedurfde bewerkingen van bestaand materiaal.

De masteropleiding zorgt er bovendien ook voor dat we onze musicaltalenten in Vlaanderen houden. Het is zo dat vele nu na hun bacheloropleiding een master volgen in het buitenland, waar een vijfjarige musicalopleiding al langer bestaat. Met de bachelor en master Musical levert KCB heel wat alumni die de Vlaamse musicalsector versterken. 

musical
musical
musical
musical
Deel dit