De afgelopen beleidsperiode heeft het kenniscentrum “Mobile & Wearable” naast haar onderzoek een stevige poot uitgebouwd met betrekking tot dienstverlening. De scope van het onderzoeksdomein en kenniscentrum werd verruimd door zich niet enkel te beperken tot mobile & wearable technologieën maar ook nieuwere technologieën zoals Internet of Thing, Virtual- en Augmented Reality & Artificial Intelligence die heel wat mogelijkheden voor onderzoek en onderwijs geven, mee te nemen.
Met projecten zoals Laagdrempelig Expertise en Dienstverleningscentrum Internet of Thing, Virtual- en Augmented Reality & Artificial Intelligence en onze Service Design Factory, willen we een passend antwoord bieden geënt op de eigen bedrijfsvoering, innovatief en digitaal maatwerk voor bedrijven en startups. Via het principe van service design thinking wordt gefocust op de ontwikkeling van digitale producten met een interactie die emotionele waarde toevoegt aan de ervaring van de gebruiker.
Het Laagdrempelig Expertise en Dienstverleningscentrum Internet of Thing, Virtual- en Augmented Reality & Artificial Intelligence helpt bedrijven met het leren kennen van mogelijkheden en beperkingen van nieuwe technologieën. In co-creatie wordt gezocht naar een efficiënte inpassing in het business proces van de klant. Denk maar aan vragen zoals:
Wat kan ik met een Hololens aanvangen?
Kan ik Augmented reality als marketingtool gebruiken?
Internet of Things, hoe begin ik ermee?
De Service Design Factory stelt haar infrastructuur en expertise in verband met fysieke en digitale prototyping ter beschikking van bedrijven om in co-creatie oplossing te zoeken voor digitale problemen. Een funky website nodig of een flashy app? Hoe pas ik wearables toe in mijn bedrijfsprocessen? 3D printing, wat kan ik ermee aan? Dit zijn maar een paar vragen waar we je graag verder mee helpen.
Wil je nog meer informatie? Bekijk dan zeker ons filmpje waarin Christophe Benoit meer uitleg geeft.
Beide projecten worden mogelijk gemaakt met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 1819.Brussels.
Marie was tijdens haar opleiding Bibliotheek- en Informatiemanagement stagiair bij de openbare bibliotheek Tweebronnen in Leuven. Lees hier haar verslag.
Tussen het kanaal en de Dansaertwijk schuilt een verrassend warme en bruisende plek: campus Kanal van de Erasmushogeschool Brussel. In mei 2025 viert deze campus zijn vijfjarig bestaan als unieke onderwijs- en maatschappelijke hub in hartje Brussel. Ondertussen is campus Kanal uitgegroeid tot een plek waar onderwijs en de lokale gemeenschap elkaar versterken door tal van sprekende projecten.
Op woensdag 14 mei vond de jaarlijkse interne studiedag plaats voor de studenten van de bachelor Communicatie, dit jaar genaamd “Woke-up Call!”. Een dag waarop eerste- en tweedejaarsstudenten werden ondergedompeld in de realiteit én de rijkdom van de communicatiesector. Met dit jaar één centrale focus: diversiteit.