HBO5 Boekhouden Diest
Verhaal

Eerste lichting 'avond'boekhouders studeert af!

In september 2016 startte CVO De Oranjerie met een nieuwe avondopleiding HBO5 Boekhouden gespreid over 2 jaren. Tot dan werd deze avondopleiding traditioneel gespreid over 3 opleidingsjaren.

De nieuwe opleiding is zeer praktijkgericht: aan de hand van realistische cases wordt de theorie op een praktische manier aangebracht. In de cases worden opleidingsonderdelen geïntegreerd verwerkt waardoor de opleiding nauwer aansluit bij de realiteit. Deze kortere opleiding heeft voor de cursist tal van voordelen: de lectoren kunnen sneller inspelen op de wijzigingen die zich voordoen op gebied van wetgeving (boekhoudwetgeving, sociale wetgeving, vennootschapswetgeving, fiscaliteit, …). Bovendien is de cursist sneller ter beschikking van de arbeidsmarkt waar het beroep “boekhouder” nog steeds een knelpuntberoep is. En door de combinatie van contactonderwijs en e-learning kan de cursist de werklast van de opleiding aanpassen aan zijn of haar persoonlijke situatie of mogelijkheden. Op die manier wordt de combinatie studie, werk en gezin voor de cursist gemakkelijker realiseerbaar.

Tijdens de proclamatie op vrijdag 29 juni 2018 zal de eerste lichting cursisten van deze nieuwe avondopleiding hun diploma ontvangen uit handen van directeur Lut Lippelveld.

Lector Mia Stynen

Deel dit