studenten campus Kaai
Persbericht

Digital Design & Development goedgekeurd door Vlaamse Regering

De gloednieuwe professionele bachelor Digital Design & Development van de Erasmushogeschool Brussel kreeg vanmiddag de officiële erkenning van de Vlaamse Regering. Zo is het licht definitief op groen gezet om deze unieke kunstopleiding vanaf oktober 2018 in  Brussel in te richten. De opleiding wordt morgen voorgesteld op de infodag van de hogeschool.

Deze  kunstgerichte bachelor leidt op tot digital experience designer en is uniek in België. Digital experience design is de vrij recente term voor de ontwerpdiscipline die zich bezig houdt met het ontwerpen van de manier waarop de mens en de maatschappij met (digitale) technologie omgaan. Veelzijdige en artistiek creatieve technologen vormen de doelgroep.

Een team van onderwijskundigen, docenten en experten uit het werkveld heeft intensief aan de opleiding gesleuteld. “Er is vooral erg veel afstemming geweest met het werkveld”, zegt opleidingscoördinator Arno Geens. “We wilden een opleiding samenstellen die perfect aansluit bij de digitaal-technologische en creatieve noden van vandaag, maar met de best mogelijke voorbereiding op de uitdagingen van morgen. Aangezien een digitaal-technologische kunstopleiding op professioneel bachelorniveau in ons land nog niet bestaat hebben we hiervoor ons licht opgelaten bij enkele toonaangevende Europese en Amerikaanse instituten.” 

Digital Design & Development is volledig afgestemd op de STARTS-visie van de Europese Commissie. STARTS staat voor Science+Technologie+Arts en wil op Europees niveau een nauwere integratie tussen wetenschap, technologie en kunstdisciplines bekomen om zo de uitdagingen van morgen beter het hoofd te bieden. O.a. GLUON, Bozar en de Europese Commissie zijn op deze manier partner van de opleiding.

Meer informatie

Digital Design & Development, Erasmushogeschool Brussel, www.ehb.be/dxd, Arno Geens, opleidingshoofd, arno.geens@ehb.be

Pers en/of geïnteresseerden kunnen kennismaken met de opleiding tijdens de infodag van de Erasmushogeschool Brussel die morgen, zaterdag 17 maart 2018 van 10u tot 15u doorgaat. Tegelijk starten de inschrijvingen voor de artistieke toelatingsproef.

Locatie: campus Kaai, Nijverheidskaai 170, 1070 Anderlecht. Ruime parking aanwezig, op wandelafstand van metro Delacroix.

Deel dit