bachelorproef 'Kinderen achter de tralies'
Verhaal

Alumna Journalistiek genomineerd voor Vlaamse Scriptieprijs 2023

Margot Devloo, alumna Journalistiek, haalt met haar bachelorproef 'Kinderen achter de tralies' de longlist van de Vlaamse Scriptieprijs 2023. Zij wist de jury te overtuigen met haar zelfgeschreven artikel over het leven van moeders en baby's in de Vlaamse gevangenissen. Wij zijn alvast super trots!

Met de Vlaamse Scriptieprijs wil SciMingo vzw studenten uitdagen om hun lijvige eindwerk te vertalen naar een nieuwsartikel dat begrijpbaar is voor het brede publiek. De wedstrijd wil voorkomen dat vele interessante scripties in een digitaal zwart gat verdwijnen. Door de scripties onder de aandacht van de pers te brengen, krijgen ze zo een kans op een tweede leven. Bij deze editie waren er meer dan 360 inzendingen. 

Margot gaat in haar bachelorproef dieper in op het leven van kinderen en moeders in de Vlaamse gevangenissen. Hoe gaat het Belgisch systeem om met baby's achter de tralies en is dit nog wel verantwoord? Lees het volledig artikel.

Begin december weten we wie van de 10 kandidaten doorstoten naar het volgende level: de shortlist van 5 kandidaten. Op 19 december kennen we dan de uiteindelijke winnaar tijdens de prijsuitreiking in AMUZ Antwerpen. 

Deel dit