pjk brussel
Verhaal

20 km van Brussel voor de Kinderopvangzaak

Afgelopen zondag liepen studente Morane Demeester en docente Mart Achten de 20 km van Brussel voor het goede doel, namelijk de Kinderopvangzaak

20 km door Brussel voor de Kinderopvangzaak

Studenten in de professionele bachelor Pedagogie van het jonge kind worden opgeleid tot sociaal-cultureel geëngageerde stadspedagogisch coaches. Het spreekt voor zich dat we als opleiding van bij het begin van de plannen van de Vlaamse regering de voorrangsregels in de kinderopvang aan te passen, de actualiteit met aandacht volgden. 

Er gaat al jaren te weinig geld naar de kinderopvang. De ‘nieuwe’ voorrangsregels die op 1 april 2024 in voegen traden, zijn sociaal onrechtvaardig. Een coalitie van twintig organisaties diende op 13 mei een verzoekschrift in bij het Grondwettelijk Hof om de regelgeving te vernietigen. 

Om de Kinderopvangzaak te steunen engageerde laatstejaarsstudente Morane Demeester zich het pleitbezorgerschap voor het jonge kind actief te belichamen. Ze verzamelde een groepje medestudenten om het campagneteam van de Kinderopvangzaak te ondersteunen vanuit de opleiding. Als eerste actie liep Morane de 20 km van Brussel. Ook docent Mart Achten heeft de 20 km van Brussel uitgelopen. 

Morane (links) en Mart (rechts) liepen een sterk parcours elk op hun eigen tempo!

Hoedje af, dames!

morane de meester
mart achten
Wil jij de Kinderopvangzaak ook steunen? 

Hoe kan jij steunen? Je kan de kinderopvangzaak steunen via deze webpagina. Om Morane en Mart eer aan te doen, kan je in de betalingsmededeling “Pjk Brussel” vermelden.

Deel dit