Topsport en studie

Ben je topsporter, dan biedt de Erasmushogeschool Brussel je de mogelijkheid om een sportcarrière te combineren met een studie hoger onderwijs, via het statuut 'Topsport en Studie'.

Om te bepalen wie voor dit statuut in aanmerking komt, heeft EhB samen met de Vrije Universiteit Brussel per sporttak een aantal criteria vastgelegd.

Om een statuut van topsportstudent aan te vragen dien je een persoonlijk topsportdossier samen te stellen. Neem hiervoor contact op met jouw trajectbegeleider. Hij / zij zal na een intakegesprek een link doorsturen om het dossier volledig digitaal in te dienen.

Als het statuut aan jou wordt toegekend, kan je bepaalde faciliteiten aanvragen. Zo kan je bijvoorbeeld je examens spreiden, examens in een alternatieve vorm afleggen en gebruik maken van individuele begeleiding.

Deze zogenaamde redelijke voorzieningen geven je de mogelijkheid om met gelijke kansen aan de opleiding te beginnen.

Voor verdere hulp kan je contact opnemen met de trajectbegeleider van je opleiding.

Topsportstudente Amelie Rosseneu tijdens het Belgisch Kampioenschap

Foto: Amelie Rosseneu (in het blauw), topsportstudente Voedings- & Dieetkunde, in actie tijdens het Belgisch Kampioenschap.