Verruim je kennis in IT en Multimedia

In onze flexibele trajecten staat coaching centraal

Flexibel studeren

Aan de Erasmushogeschool Brussel zetten we sterk in op flexibel studeren. Je kan samen met ons een individueel studieprogramma samenstellen.

Zo hebben we bijvoorbeeld heel wat werktrajecten, waarvoor je niet voltijds hoeft te studeren. Afhankelijk van jouw mogelijkheden die je aan jouw studie kan besteden, bepalen we in samenspraak voor hoeveel studiepunten jij je inschrijft.

Of je kiest voor een verkorte bachelor, gericht op studenten die al in het bezit zijn van een diploma hoger onderwijs en die een (bijkomend) bachelordiploma willen halen. Of wil je gewoon bijleren en enkel de vakken opnemen die jouw interesseren? Ook dat kan!

Werken en studeren

Al aan het werk, maar wil je toch nog een diploma aan je cv toevoegen? We hebben voor verschillende opleidingen een traject uitgewerkt dat de combinatie werk en studie mogelijk maakt. Toegegeven: de combinatie vraagt veel zelfdiscipline. Maar jaarlijks bewijzen tientallen werkstudenten dat het (zeker) kan.

Wil je graag je kennis bijschaven over IT terwijl je aan het werk bent? Dan kunnen de bacheloropleidingen Multimedia & Creatieve Technologie en Toegepaste Informatica een volledig werktraject aanbieden. Het werktraject maakt de combinatie van werk en studeren mogelijk.

Traject op maat

Wil je graag enkele vakken opnemen, zonder het volledige programma van een opleiding op te nemen? Geen probleem! Bij de bacheloropleidingen Multimedia & Creatieve Technologie en Toegepaste Informatica kunnen we een pakket volledig op maat maken. Je krijgt bij het slagen van de gekozen vakken een certificaat en een creditbewijs voor de verworven credits.

Afstandsonderwijs

Woon je in het buitenland? Of verkies je gewoon om alle lessen digitaal te volgen? Ook dat kan! En dat zonder te moeten inboeten op feedback en coaching. Lees bij de verschillende opleidingen wat er mogelijk is.

1. Multimedia &
Creatieve Technologie

De bacheloropleiding Multimedia & Creatieve Technologie is een praktijkgerichte opleiding waar je aan de slag gaat met het maken van apps, websites, virtual reality-games, motion graphics en interactieve projecties. Met behulp van de nieuwste technologieën ga je op zoek naar de perfecte balans tussen design en development.

Vanaf het tweede jaar van de opleiding kan je zelf je specialisatie kiezen, je stelt zelf je traject samen uit 15 keuzevakken die opgedeeld zijn in 4 categorieën: Web & App, Extended Reality, Motion en Smart Technology.

Wat is er mogelijk?

De volledige opleiding en een groot aanbod van keuzemodules wordt aangeboden in een flexibel traject. Door middel van "flipping the classroom" kun je de leerstof vooraf zelfstandig en op eigen tempo voorbereiden. 's Avonds en op vrijdag zijn er contactmomenten voorzien waarbij je gecoacht wordt: je krijgt er feedback, je kunt er vragen stellen en over de leerstof discussiëren met de docent en klasgenoten. Dit kan zowel online als op de campus.

Bekijk alle vakken

Meer informatie: Jurgen Dedeckere

2. Toegepaste
Informatica

De bacheloropleiding Toegepaste Informatica is een praktijkgerichte opleiding die je opleid tot young IT professional. Je gaat er aan de slag met cloud-applicaties, Internet of Things, Artificiële Intelligentie, ...

Tijdens de opleiding kan je je specialiseren in je eigen interessedomein. Je hebt hierbij in het tweede jaar keuze tussen één van onze vier keuzeclusters: Business IT, Networks & Security, Software Engineering en Intelligent Robotics.

In het laatste jaar maak je zelf je keuze uit maar liefst 15 keuzevakken of volg je een standaard specialisatietrack.

Wat is er mogelijk?

De volledige opleiding in de specialisatietrack Software Engineering wordt aangeboden in een werktraject. Deze vakken worden op diverse manieren aangeboden: soms volledig online, soms op de campus (altijd op vrijdag) en soms een mix van de twee. Aarzel niet om ons te contacteren voor een persoonlijk traject.

Bekijk alle vakken

Meer informatie: Steve Weemaels

Inschrijven

Overtuigd? Top! Op deze pagina kan je van start met je inschrijving. Je vindt er alle belangrijke info terug: wat moet je in orde brengen, hoeveel kost studeren, wat met je leerkrediet, toelatingsvoorwaarden, financiële steun enz. Je kan je inschrijving volledig digitaal afronden.

Schrijf je nu in

Wil je hulp bij je inschrijving? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Gwendolyn Vander Putten.