Specialisatie Software Engineering

Het ontwikkelen van software betekent heel wat meer dan het schrijven van enkele lijntjes programmacode. We hebben in de specialisatie Software Engineering bijzondere aandacht voor de planning vooraf, het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke interfaces en de kwaliteitscontrole van het product.

In een IT-project heb je contact nodig met de klanten om hun wensen te weten te komen en zal je een planning opstellen om een performant en betrouwbaar product af te leveren.

Gebruiksvriendelijkheid

Tijdens het softwareontwikkelingsproces wordt er steeds meer aandacht gevestigd op gebruiksvriendelijkheid (usability). Usability geeft aan in hoeverre een product handig, natuurlijk en intuïtief te gebruiken is. Om een goed resultaat te bereiken moeten usability-taken geïntegreerd worden in het volledige ontwikkelingstraject van het product. In deze specialisatie bestuderen we deze integratie van in de analysefase tot en met de release van het product.

Tijdens en na het schrijven van de code is er natuurlijk kwaliteitscontrole nodig van je afgeleverde werk. Het testen van software is een wetenschap apart en ook dit zal geen geheimen meer hebben voor jou.

Applicaties

Steeds meer bedrijven en organisaties maken gebruik van mobiele applicaties. Een groeiende groep mensen binnen deze bedrijven of organisaties zijn voor hun werk op verplaatsing. Het is dan ook belangrijk dat deze medewerkers real-time data kunnen doorgeven en relevante informatie kunnen opvragen terwijl zij onderweg zijn. In deze specialisatie bestuderen we onder meer het Apple iOS-platform.

Met deze specialisatie op je diploma, heb je extra troeven om te kunnen meedraaien als projectmanager, projectleider, analist-programmeur, human interface designer, software architect, software tester, software engineer, ...

De perfecte start voor elke carrière in de IT

Door de brede keuze van vakken en specialisaties en de nodige theorie gecombineerd met grotendeels praktijk is deze opleiding de perfecte start voor elke carrière in de IT. Met de coaching van ervaren docenten heb ik mijn bachelorproef succesvol afgerond en als kers op de taart was ik hiervoor genomineerd voor de ‘Bachelor Award’. Door de sterk opkomende mobiele wereld heb ik niet getwijfeld om mijn carrière te starten als Software Designer van iPhone, iPad en Android applicaties. Dit heeft zelfs geleid tot het oprichten van mijn eigen bedrijf. Een droom die uitkomt!

Wouter Goossens
Mobile iOS Developer