Niet-confessionele Zedenleer
Postgraduaat

Postgraduaat Niet-confessionele Zedenleer 21-22

Dit postgraduaat wordt specifiek ingericht voor leerkrachten die zich wensen bij te scholen tot leraar niet-confessionele zedenleer. Van een leerkracht niet-confessionele zedenleer wordt een vrijzinnig-humanistisch levensbeschouwelijk engagement verwacht. Een maatschappijkritische houding en een democratische ingesteldheid zijn hierbij essentieel.

Om te starten met het postgraduaat dien je minimaal in het bezit te zijn van een bachelordiploma, aangevuld met een BPB. Na het succesvol afronden van de opleiding wordt het getuigschrift ‘Leraar Niet-confessionele Zedenleer voor het Lager Onderwijs’ uitgereikt.

Attest

Getuigschrift Leraar Niet-confessionele Zedenleer voor het Lager Onderwijs

Programma

Deze opleiding start in oktober 2021 en loopt tot september 2022.  De opleiding bestaat uit zes opleidingsonderdelen

Opleidingsonderdeel Onderwijswerkvormen Uren Studiepunten Evaluatie-vorm
Vrijzinnig Humanisme Hoor- en werkcollege

15HC + 10BZW

3 Schriftelijk examen
Eticologie Hoor- en werkcollege 15HC + 10BZW 3 Schriftelijk examen
Morele opvoeding Hoor- en werkcollege 15HC + 10BZW 3 Schriftelijk examen
Begeleide beroepspraktijk 1 Stage (observatie) 8 3 Stagemap en werkstuk
Begeleide beroepspraktijk 2 Stage (praktijk) 12 5 Stagebeoordeling en werkstuk
Het leerplan NCZ Hoor- en werkcollege 15HC + 10BZW 3

Schriftelijk examen

Nota: Het leerplan NCZ (3 stp) moet vooraf gaan aan Begeleide Beroepspraktijk 1 en vooraf gaan of samenlopen met Begeleide beroepspraktijk 2; Modules theorie = 15u HC + 10u BZW

Campus Kanal

Slotstraat 28

Kosten

Het inschrijvingsgeld voor de volledige opleiding bedraagt 485,90 euro (= 247,90 vaste kost + 11,90*20 studiepunten).

Vereiste voorkennis

bachelor kleuter-, lager- en secundair onderwijs; studenten tweede deeltraject bachelor in onderwijs of diploma HOKT + GPB (SLO); pBA + GPB (SLO).

Van een leerkracht NCZ wordt een vrijzinnig-humanistisch levensbeschouwelijk engagement verwacht. Een maatschappijkritische houding en een democratische ingesteldheid zijn essentieel.
Inleefvermogen in de leefwereld van het kind, sociale en communicatieve vaardigheden zijn eveneens essentiële vereisten.

Inschrijven

Klaar om je in te schrijven voor Postgraduaat Niet-Confessionele Zedenleer? Top!

• Stap 1: Start met je inschrijving aan EhB. Je kiest je opleiding en je laat je contactgegevens achter.
  • Stap 2: Rond je inschrijving af. In juni ontvang je van ons een mail om je inschrijving definitief af te ronden. Je kan dit volledig digitaal afhandelen of je kan langskomen op het studentensecretariaat of tijdens onze volgende infodag

Nog vragen?

Voor inhoudelijke vragen: