BAAV logo
Verhaal

Studenten Toerisme & Recreatie winnaar ‘Beste Jongeren-autocarreis 2016'

BAAV organiseerde in het academiejaar 2015-2016 een wedstrijd in voor hogescholen en liet studenten ‘Bachelor Toerisme & Recreatiemanagement’ hun ideale autocarreis bedenken. 
In de autocarsector is er volop een verjongingskuur aan de gang. Kijk maar naar de imagocampagne BUSFAN, die eveneens hand in hand gaat met een golf van productinnovatie binnen de sector.

Ook in de hogescholen in Vlaanderen en Brussel, die de opleiding Bachelor Toerisme & Recreatiemanagement aanbieden, bleek er nood aan hernieuwde aandacht voor het autocartoerisme. En zo ontstond het idee, in samenspraak met deze 5 hogescholen, om een wedstrijd uit te schrijven onder de 200 tweedejaarsstudenten, die kon kaderen in het lessenpakket. In groepjes van 3 à 5 studenten bedenken jonge toekomstige toerisme professionals een reis voor… zichzelf. Twee vliegen in één klap: de studenten leren het autocartoerisme beter kennen en kunnen zo de vooroordelen doorprikken en er worden nieuwe programma’s bedacht voor jongeren door jongeren.
De bestemmingspartner Picardië werd onmiddellijk bereid gevonden om hieraan mee te werken. Het feit dat 200 studenten toerisme je regio moeten doorgronden is uiteraard een aantrekkelijk idee.

De werken werden beoordeeld worden  een heterogene groep van toerisme professionals. Uiteraard zijn er autocarondernemers, maar ook touroperators, reisagenten, reisleiders en in toerisme gespecialiseerde journalisten.
Er werd vooral gekeken naar de creatieve manier waarop omgesprongen wordt met de autocar en de bestemming. Maar uiteraard zijn praktische zaken ook belangrijk, zoals de kostprijsberekening, de rij- en rusttijdenwetgeving, de opbouw van de reis, enzoverder. De reis moet immers uitvoerbaar zijn. De studenten werden bovendien gevraagd nog een stap verder te gaan en na te denken over de verkoopbaarheid van hun creaties en ook een marketingplan toe te voegen.

“Un séjour presque parfait” van EhB-studenten wint

Op 22 juni 2016 werd tijdens een jury-vergadering met verschillende professionals uit het vak unaniem beslist dat werk nummer 3 met als titel “Un séjour presque parfait” de winnaar is voor dit academiejaar. Het werk is van TRM-studenten van de Erasmushogeschool Brussel, specifiek van Lorenzo Diaz Niembro, Nathalie Odimboleko  en Tom Callens. De studenten mogen als winnaar hun eigen busreis effectief uitvoeren in Picardië met ongeveer 30 personen.

Website van BAAV: http://www.baav.be/nl