Photo van Ilhan Ünal met zijn XXL Gameboy
Verhaal

EhB-student bouwt grootste Game Boy ter wereld

Ilhan Ünal, student aan onze Multec-opleiding, haalde het Guinness Book of Records - Gamer's Edition 2018 met zijn zelfgemaakte reuze Game Boy XXL. Ilhan kreeg het idee een paar jaar geleden, toen hij en wat vrienden iets speciaals wilden doen voor een gamingfestival. Al gauw besefte hij dat het een uniek project zou zijn mocht hij een werkende Giant Game Boy maken. Na contact met het team van het Guinness Book of Records werd het plan reëel. Hij startte met het bouwen van de Game Boy in het FabLab van EhB en vervolgens werd hij gesteund door oud-docent en FabLab-specialist Stijn De Mil in Aalst.

Dat resulteerde deze week in de lancering van de internationale Gamer's Edition 2018 van het Guinnes Book of Records, met een prominente plaats voor Ilhans Game Boy XXL. De communicatiecampagne van Guinness Book Gamer's edition 2018 concentreert zich immers op zijn project. Hij nam deel aan een professionele fotoshoot en ook een videoteam kwam naar België. 

Een eerste artikel over zijn prestatie verscheen ondertussen op Bruzz.be. Hier kun je de trailer bekijken waar Ilhan in opgenomen is.

We feliciteren hem uiteraard van harte!

(c) foto Guinness Book of Records