Mul­ti­me­dia & Cre­atieve Technologie: Flexibel studeren

Hoe ziet het traject eruit

De bacheloropleiding Multimedia & Creatieve Technologie is een praktijkgerichte opleiding waar je aan de slag gaat met het maken van apps, websites, virtual reality-games, motion graphics en interactieve projecties. Met behulp van de nieuwste technologieën ga je op zoek naar de perfecte balans tussen design en development.

Voor wie?

 • Geen vooropleiding of werkervaring vereist.
 • Flexibel in combinatie met een fulltime baan: Je kunt dit programma volgen terwijl je een fulltime baan hebt. Hoewel de duur van het programma iets langer kan zijn, kun je je studie aanpassen aan je werkschema.
 • Flexibiliteit om studiepunten op te nemen of een volledig diploma te behalen: Of je nu slechts enkele studiepunten wilt opnemen om je vaardigheden aan te scherpen, of je wilt een volledig diploma behalen, dit programma biedt flexibele opties om aan je individuele behoeften te voldoen.
 • Leer multimediale projecten ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.
 • Startpunt voor een carrière in de digitale media-industrie: Als je een loopbaan wilt nastreven in de dynamische wereld van digitale media, biedt deze opleiding een solide basis. Je kunt streven naar functies zoals interactieve media-ontwikkelaar, grafisch ontwerper, webdesigner, gameontwikkelaar of audiovisuele producent.

Lesprogramma

 • Flexibel traject met individuele programma's: Het lesprogramma wordt aangeboden in een flexibel traject, waarbij je de mogelijkheid hebt om je eigen programma samen te stellen op basis van je interesses en beschikbaarheid. Dit stelt je in staat om je studie af te stemmen op je persoonlijke behoeften en verplichtingen.
 • "Flipping the classroom" benadering: Je kunt de leerstof vooraf zelfstandig en op je eigen tempo bestuderen. Dit geeft je de vrijheid om te leren wanneer en waar het jou het beste uitkomt.
 • Contactmomenten voor coaching en interactie: 's Avonds en op vrijdag zijn er contactmomenten gepland, zowel online als op de campus. Tijdens deze momenten kun je feedback ontvangen, vragen stellen en in discussie gaan over de leerstof met docenten en medestudenten. Dit zorgt voor persoonlijke begeleiding en een interactieve leeromgeving.
 • Ruime keuze aan keuzemodules: Naast het basisprogramma heb je een breed scala aan keuzemodules tot je beschikking. Je kunt vakken kiezen die aansluiten bij jouw interesses en carrièredoelen, waardoor je je studie verder kunt personaliseren.
 • Mogelijkheid om vakken in het reguliere programma op te nemen: Als student van het traject flexibel studeren heb je ook de optie om vakken uit het reguliere programma op te nemen. Dit geeft je de kans om je studie-ervaring uit te breiden en deel te nemen aan reguliere cursussen, indien gewenst.

Traject op maat

Wil je graag enkele vakken opnemen, zonder het volledige programma van een opleiding op te nemen? Geen probleem! Bij de bacheloropleidingen Multimedia & Creatieve Technologie kunnen we een pakket volledig op maat maken. Je krijgt bij het slagen van de gekozen vakken een certificaat en een creditbewijs voor de verworven credits.

Afstandsonderwijs

Woon je in het buitenland? Of verkies je gewoon om alle lessen digitaal te volgen? Ook dat kan! En dat zonder te moeten inboeten op feedback en coaching. 

Evaluatie

De evaluatiemomenten worden georganiseerd samen met ons dagtraject. De data en momenten van zowel de vakken als de examens worden reeds een jaar vooraf gecommuniceerd.
Let wel, heel wat vakken gebruiken geen klassiek examen als evaluatievorm, maar vormen zoals projectwerk, vaardigheidstest, presentatie, portfolio, etc. of een combinatie ervan.

Ik heb al een studie voorheen gedaan en ik was nog niet klaar voor een fulltime job, ook ik wilde nog verder studeren. MCT aan EhB sprak mij aan omdat er mogelijkheid is om in het eerste jaar een brede kennis op te doen en vervolgens je meer te specialiseren in jouw interesse.

Tip: bedenk manieren hoe jij kan omgaan met opdrachten die door reguliere studenten in groep worden gedaan, maar jij alleen doet.

Rachelle
Flex-student Mul­ti­me­dia & Cre­atieve Technologie

Vakken

Via de ECTS fiches kan je per vak de inhoud, doelstellingen en evaluatie terugvinden.

Organisatie Opleiding

De opleiding bestaat uit:

 • hybride contactmoment, on-campus of volledig online georganiseerd op vrijdag;
 • campusdagen, waarbij iedereen live eens samenkomt (dit is geen must, de opleiding kan ook volledig op afstand worden gevolgd);
 • persoonlijke contactmomenten via Microsoft Teams.

Stage

Werktrajecters worden vrijgesteld van de stage, en daarvoor voorzien we een professional skill portfolio.
Daar kan je reeds tijdens je studies aan werken, al dan niet i.s.m. je werkgever, zodat je er geen extra periode meer hoeft aan te besteden.
Heb je nog geen job? Dan bekijken we samen de mogelijkheden met onze bedrijfspartners of zoeken we een alternatief.

Er is wel een final work voor werktraject studenten voorzien. Ook hieraan kan tijdens de opleiding gewerkt worden, al dan niet i.s.m. je werkgever.

Studiekosten

Hieronder vind je een kort overzicht van de kosten. Lees hier een uitgebreid overzicht

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld aan een hogeschool hangt onder meer af van

 • het type contract,
 • het aantal studiepunten waarvoor je je inschrijft,
 • je statuut.
 • Meer informatie vind je ook terug op de pagina van de Vlaamse overheid.

   

  Vast gedeelte

  Variabel gedeelte per studiepunt

  Voltijdse studenten ’22-’23 (60 studiepunten)

  Niet-beurstariefstudent

  € 253,6

  € 12,1

  € 979,6

  Bijna-beurstariefstudent

  € 253,6

  € 4,4

  € 517,6

  Beurstariefstudent

  € 115,8

  € 0

  € 115,

Opleiding gebonden kosten

Studiefinanciering

Inschrijvingsgeld, boeken en cursussen, vervoer … studeren kost wel wat. Maar dit mag geen hindernis vormen om te studeren aan EhB. Check alle mogelijkheden om ondersteuning te krijgen

Inschrijven

Klaar om je in te schrijven voor Multimedia & Creatieve Technologie? Top! Op deze pagina kan je van start met je inschrijving. Je vindt er alle belangrijke info terug: wat moet je in orde brengen, hoeveel kost studeren, wat met je leerkrediet, toelatingsvoorwaarden, financiële steun enz. Je kan je inschrijving volledig online afronden, je kan langskomen op ons studentensecretariaat of tijdens onze volgende infodag.  

Vrijstellingen

 • Volgde je voorheen al bepaalde opleidingen of heb je relevante werkervaring? Dan kan je bij ons een vrijstellingsdossier opstellen.

Wat met Vlaams opleidingsverlof?

 • Onze Bacheloropleiding is volledig erkend, dus heb je sowieso recht op Vlaams opleidingsverlof.

Openingsuren studentensecretariaat

Van maandag tot donderdag van 9u tot 16u, op vrijdag van 9u tot 15u.

Contact

Check zeker onze infomomenten. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuws en events? Laat dan je gegevens achter