Voeding per doelgroep
Hier bestudeer je voeding over verschillende leeftijdsgroepen en voedingskeuzes (religie en cultuur) heen.
5
Voedingsanalyse
Gespecialiseerde analytische voedingstesten leer je hier.
4
Grootkeukenmanagement
Verwerf inzichten in de organisatie en het beheer van een voedingsdienst (aankoop, personeelskost, voorraadbeheer, e.d.) en zet de theorie om in de praktijk op stage.
5
Labvaardigheden 2
Je gebruikt gespecialiseerde toestellen en technieken om analytisch en microbiologisch voedingsmiddelen te analyseren.
4
Wetenschappelijke onderzoeksvaardigheden
Je werkt een paper uit ter voorbereiding van je bachelorproef en leert voedings-gelinkte statistische tests gebruiken.
3
Coaching en consultatie
Naast de eerste stappen binnen het diëtistisch consult heb je aandacht voor het psychologische luik om zo holistisch mogelijk je patiënt te benaderen.
5
Gezondheidseducatie
In dit project rond gezondheidspromotie werk je een interventie uit waarbij gezonde voeding centraal staat.
3
Voeding in de ambulante zorg
Binnen dit vak leer je de voedingsaanbevelingen en dieetrichtlijnen voor pathologiën (hypertensie, hyperlipidemie, bariatrie, …) dewelke in de eerste lijn vaak voorkomen.
5
Klinische voeding
Je leert over (klinische) voedingen voor zuigeling tot zieke patiënt.
3
Klinische diëtetiek 1
In dit vak verkrijg je inzichten in curatieve voedingszorg bij specifieke patiëntenpopulaties met accent op intoleranties en malnutritie.
4
Ziekteleer 1
Je verwerft inzicht in medische problematieken en farmacologische behandelingen om een patiënt beter bij te staan bij de diëtistische behandeling.
6
Toegepaste diëtetiek
Binnen dit vak zet je in voedingslabs, dieetlabs en intervisies de theorie om naar de praktijk.
5
Sportvoeding
In dit vak behorende tot de keuzeoptie sport, ga je dieper in op sportdiëtetiek bij letsels, bij sporters uit een bepaalde gewichtsklasse of extreme sporters (ultra-endurance); alsook is er aandacht voor supplementen en doping.
4
Adviseren van sporters
In dit project behorende tot de keuzeoptie sport, werk je zelf een voedingsdossier uit voor een sporter.
4
Product en kwaliteit
In dit vak behorende tot de keuzeoptie industrie, verdiep je je verder in de verschillende fases van een voedingsproductieproces.
3
Van product tot markt
In dit project behorende tot de keuzeoptie industrie, werk je samen met je teamleden aan een innovatief voedingsmiddel en houdt je hierbij rekening met concurrentie-analyse, marketing-strategie en kwaliteitseisen.