Financiële steun

Of je nu kiest voor een professionele of academische bachelor of master: een diploma van het hoger onderwijs heeft een grote, positieve invloed op je carrière. Het zal je toekomst bepalen. Bij EhB zijn we er sterk van overtuigd dat iedereen de kans moet krijgen om het beste uit zichzelf te halen. Ook als het financieel wat minder gaat.

Studenten wandelen door Brussel

Studietoelagen

Naargelang je inkomen (of dat van je ouders) en je gezinssituatie kan je in aanmerking komen voor een studietoelage van de Vlaamse Gemeenschap. Hoeveel zo’n toelage bedraagt, lees je bij Studiegelden en -financiering.

Volstaat zo’n beurs (of bijna-beurs) niet, of je komt niet in aanmerking maar kan je toch je studie niet betalen, dan kan je vragen om de betaling van het studiegeld te spreiden. Daarnaast kan je ook terecht bij onze dienst studentenvoorzieningen. Stuvo EhB kan je bovenop de studietoelage een sociale toelage of een studielening toekennen. 

Aan de slag als jobstudent?

Ben je op zoek naar een studentenjob buiten de campus, dan kan je terecht bij JOS.  

Op student@work.be vind je meer info, kan je nagaan hoeveel uren je nog over hebt en kan je een attest afdrukken waarop het resterend aantal uur vermeld staat. Veel werkgevers vragen naa