Inspiratiedag Peer Support

gratis
Reservatie
verplicht

EhB en HOGENT bundelen de krachten voor deze inspiratiedag. Sociale interactie tussen studenten en het stimuleren van betekenisvol leren, leiden tot een verhoging van succeservaringen in het hoger onderwijs. Ook de positieve invloed van peer learning op het mentaal welzijn van onze studenten geeft interessante invalshoeken voor de opzet van peer support in beide instellingen.

Tijdens de inspiratiedag krijg je via verschillende keuzesessies concrete suggesties om mee aan de slag te gaan, in het bijzonder in de ondersteuning voor studenten met een functiebeperking.

9u00 - 9u30 Onthaal
9u30 - 9u45 Verwelkoming door Ann Brusseel (algemeen directeur EhB)
9u45 - 10u45 Rebecca Léonard: Keynote Tutoring*
11u00 - 12u15 Eerste reeks inspiratiesessies
12u15 - 13u00 Middagpauze met broodjeslunch
13u00 - 13u15 Verwelkoning door Koen Goethals (algemeen directeur HOGENT)
13u15 - 13u30 Miriam Mitu, student HOGENT aan het woord
13u30 - 14u45 Tweede reeks inspiratiesessies
15u15 - 16u30 Derde reeks inspiratiesessies
16u30 Afsluitend netwerkmoment

Een overzicht van alle sessies vind je op deze pagina

Donderdag 14 november - 9 tot 16u30
HOGENT, Campus Schoonmeersen
V. Vaerwyckweg 1 (auto, post)
Voskenslaan 270
9000 Gent

*Rebecca Léonard (studentenpsycholoog aan het Studiebegeleidingscentrum van de VUB)

Peer tutoring krijgt vaak een eenzijdige invulling van vakinhoudelijke begeleiding. VUB gaat voor een holistische benadering waarbij ook vakoverschrijdende facetten (vb. taal, studievaardigheden) mee in rekening worden gebracht. We kiezen voor een autonomie-ondersteunende begeleiding waarbij de tutees zo snel mogelijk terug alleen aan de slag kunnen (zelfregulerend leren). We geloven hierbij in het belang van zowel een adviserende als een coachende houding van de peertutor. De meerwaarde en de voor- en nadelen van deze beide houdingen worden besproken. In deze keynote wordt ook aandacht besteed aan de concrete uitwerking van dit project (intake, opleiding, online-platform, koppeling van tutee-tutor en de tutorbegeleiding).