Do you believe in magic?

magic
Evenement
Data
,
19:00
tot
21:00
Waar?
Bar Pilar - VUB Campus Etterbeek
Toegangsprijs
Gratis

Op dinsdag 26 oktober onderzoekt Science Bar Brussel de mysterieuze wereld van hekserij en bijgeloof met Jana Peeters (deMens.nu) en Olivier Faelens (SKEPP). Heb jij ooit al eens een kaarsje gebrand voor goed geluk? Of zwarte katten en het lopen onder ladders gemeden? Neen, je bent niet gek. Gewoon heel menselijk.

Ondanks grote wetenschappelijke vooruitgang houden veel mensen nog steeds vast aan (bij)geloof en alternatieve vormen van geneeskunde. In landen als Zuid-Afrika is traditional healing terug aan een opmars bezig en wordt er teruggegrepen naar hekserij voor het verklaren van de dagelijkse realiteit. 

Maar ook in België zijn heksen meer dan sprookjesfiguren. In onze verbeelding zijn heksen oude, lelijke dames met een haakneus, lange grijze haren en een puntmuts. Maar heb je al gehoord van moderne hekserij en Wicca?

In dit gratis wetenschapscafé gaan onze experts dieper in op het thema hekserij en bijgeloof. Waar komt het vandaan en waarom zit het zo diepgeworteld in het menselijk bestaan? 

De wetenschapscafés gaan voortaan terug LIVE door, deze keer in Bar Pilar op de VUB Campus Etterbeek.

sbb
Deel dit