Difference Day

DIfference Day 2018
Evenement
Data
Waar?
Bozar
Toegangsprijs
Gratis

Op 3 mei 2020 organiseren de Vrije Universiteit Brussel, Université Libre de Bruxelles, Erasmushogeschool Brussel, IHECS, BOZAR & Evens Foundation samen met andere partners  (EBU, EPC, MPAA Bertelsmann, European Commission, UNESCO, European Parliament ..) voor de zesde keer Difference Day om te wijzen op het belang van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Dit jaar ligt de focus tijdens de debatten op het actuele gegeven van ‘Speaking Truth to Power’.

In 1993 riep de Verenigde Naties 3 mei uit tot Werelddag van de Persvrijheid. Deze dag herinnert regeringen wereldwijd aan hun plicht om het recht op vrije meningsuiting te verdedigen. De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in 2015 en het feit dat meer dan 1100 journalisten gedood werden sinds 1992 toont aan dat dit recht nooit helemaal verworven is.


Daarom organiseren Vrije Universiteit Brussel, Université Libre de Bruxelles, Erasmushogeschool Brussel, BOZAR, Evens Foundation en IMEC samen met andere partners zoals RTBF, VRT, ENPA, EBU, EPC, MPAA, Europese commissie, Unesco, Europese Parlement en velen anderen, een nieuwe editie van Difference Day in het Paleis voor Schone Kunsten. Difference Day brengt hulde aan personen, instellingen en organisaties die het verschil maken in het uitdragen en promoten van de vrije meningsuiting, zonder deze te verabsoluteren.

Op 3 mei starten wij  met keynotes en organiseren we parallelle sessies met films, debatten en tentoonstellingen over de vrijheid van meningsuiting en de pers in al hun aspecten en uitdagingen.

Het concrete programma staat binnenkort online.

foto: © Photo Jean Cosyn – VUB

Deel dit