Elektromechanische Systemen, Meet- & Regeltechnieken, Erasmushogeschool Brussel, bedrijfsbezoek, Fanuc
Verhaal

Tweedejaarsstudenten Elektromechanische Systemen op bezoek bij Fanuc

De tweedejaarsstudenten Elektromechanische Systemen met specialisatie meet- en regeltechniek wisselen hun stage af met een unieke ervaring: een bedrijfsbezoek bij Fanuc te Mechelen, een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfsautomatisatie. 

De studenten werden tijdens hun bedrijfsbezoek geïnspireerd door de aanwezige productiemachines en de verschillende robotmodellen die elk hun eigen specifieke toepassingen hebben. Na een voorstelling van het bedrijf werd het bezoek vervolgd door een rondleiding in de zogenaamde ‘inspiration room’. Hier konden de studenten de werkende state of the art robotopstellingen bewonderen die zowel over 2D als 3D camerasystemen beschikken. Deze robots zijn gekoppeld aan het Industrial Internet of Things (IIoT) via Fanuc software.

Van een enthousiaste specialist robotica kregen de studenten in de namiddag een uiteenzetting over de componenten van een robotcontroller en daar bijhorende troubleshooting. Om de dag af te sluiten mochten de studenten in het opleidingscentrum zelf aan de slag met een Industriële Fanuc Robot.

Samengevat, een leerrijke en mooie aanvulling op de studenten hun reeds opgedane kennis tijdens hun stages en het vak robotica van het eerste semester.

Deel dit