Elise De Waele (23), laatstejaarsstudent Hotelmanagement aan de Erasmushogeschool Brussel, behaalde als enige deelnemende studente een mooie tweede plaats op de sommelierwedstrijd van Chaîne des Rotisseurs in Kortrijk.
Ondanks haar jonge leeftijd heeft Elise De Waele al een indrukwekkend parcours gelopen. Amper 18 jaar was ze toen ze in 2016 haar eerste onderscheiding binnenhaalde als “Best Commis Junior Sommelier Belgium”. Twee jaar later werd ze opnieuw bekroond als “Best Junior Sommelier Belgium” en deze week nog behaalde ze een mooie tweede plaats – met slechts 2 punten verschil van de winnaar – op de eerste nationale “Jeune Sommelier”-wedstrijd van Chaîne des Rotisseurs in Kortrijk.
Opgegroeid in en rond de ijskar van haar mama, wist Elise al snel dat ook zij later iets met voeding wou gaan doen. Tijdens de eerste jaren van haar schoolcarrière in Ter Groene Poorte werd al snel duidelijk dat bakker/patissier niet meteen voor haar was weggelegd. De aangebrande taarten en koffiekoeken waren daar het bewijs van. Bovendien miste ze interactie, communicatie en persoonlijk contact. De stap naar hotelschool was daarom makkelijk gezet.
Na haar twee specialisatiejaren (Eventbutler & Drankenkennis) kwam ze helemaal vanuit Ruiselede afgezakt naar de Erasmushogeschool Brussel, waar ze de opleiding Hotelmanagement startte.