Bachelor vroedkunde erasmushogeschool Brussel
Verhaal

Studente vroedkunde schrijft beste bachelorproef

Jaarlijks worden er ter gelegenheid van "De Internationale Dag van de Vroedvrouw" verschillende Awards uitgereikt. De Vlaams Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen (VBOV) kiest ook de drie beste bachelorproeven van het afgelopen academiejaar uit. 
De eerste plaats ging dit jaar naar Sandra Huysmans die vorig jaar aan onze opleiding vroedkunde afstudeerde, voor haar bachelorproef: “Kinderwens in de ijskast”.


Kinderwens in de ijskast

Sandra schreef de bachelorproef vorig jaar tijdens haar laatste jaar binnen de opleiding vroedkunde. De bachelorproef behandelt de verschillende factoren die een rol spelen in het beslissingsproces tot fertiliteitspreservatie bij kankerdiagnose bij vrouwen van reproductieve leeftijd. Sandra was al van het begin van haar studies erg geïnteresseerd in fertiliteit. Een keuzestage in het wereldbefaamde Centrum voor Reproductieve Geneeskunde bij het UZ Brussel, maakte een enorme indruk op haar. Ze kwam er terecht op de afdeling oncofertiliteit. De inzichten die ze daar kreeg in de problematiek waar vele individuen mee geconfronteerd worden, bleef haar erg bij. Toen de kans kreeg om zich hier in het kader van haar bachelorproef in te verdiepen, greep ze die dan ook met beide handen. 

Een uitstekend naslagwerk

De prijs werd uitgereikt tijdens de dag van de voedvrouw. De jury sprak onder andere over een sterk werk, mede omdat het opgebouwd werd vanuit een excellente literatuurstudie: “Het onderwerp wordt uitvoerig en duidelijk gekaderd, de onderzoeksvraag is afgebakend en wordt duidelijk beantwoord. Het onderwerp wordt vanuit een holistisch oogpunt benaderd en toegepast op de Belgische realiteit. Een uitstekend naslagwerk voor alle professionals die met de problematiek te maken hebben.”
Proficiat Sandra!

Sandra is ondertussen aan de slag als zelfstandige vroedvrouw en baby care professional. Kijk ook eens op haar website: “Orchids and Butterflies.”
 

Ontdek onze opleiding vroedkunde. Kom eens langs op een infodag of tijdens onze inleefstage

Deel dit