Leerlingen die soep maken en proeven
Verhaal

Soep van de dag: een heerlijk stageproject om van te smullen

Aan het begin van dit schooljaar bleek dat de lege brooddozen problematiek actueler is dan ooit. Dat liet een van onze studenten Sociaal-Cultureel Werk, Pieter Van Buggenhout, niet aan hem voorbijgaan. Hij had het idee om met zijn stageplek, stadsboerderij Het Neerhof, een deel van het probleem op te lossen. Want zoals hij zelf zegt: "Elk Brussels kind heeft recht op gezonde voeding". 

Soep van eigen kweek 

Pieter ging aan de slag en maakte verse soep samen met de zesdejaars van drie Nederlandstalige Brusselse scholen. Het doel? Kinderen laten proeven van gezonde voeding en scholen inspireren om zelf soep te maken. Zo kwam “Soep van eigen kweek” tot stand, een stageproject met een directe impact voor de jongeren van basisscholen De Kameleon, Het Rad/De Asters en Goede Lucht. 

Leerlingen die soep maken en proeven

"De volgende generatie zit vandaag op de schoolbanken, hun magen moeten gevuld zijn anders zijn ze niet in staat om goed te leren en zich te ontwikkelen."  

Pieter
EhB-student en oprichter Soep van eigen kweek 

Als je soep wil maken voor een hele school, dan heb je acht butternuts nodig. Helaas heeft niet elke school de ruimte om eigen groenten te kweken, maar ook daar heeft Pieter een oplossing voor. Ze kunnen een samenwerking aangaan met een lokale boerderij, zoals zijn stageplaats Het Neerhof. 

Hij hoopt in de toekomst in de Brusselse jeugdsector te werken en nog meer gelijkaardige thema’s aan te pakken. Dit smaakt voor ons alleszins naar meer! 

© Foto’s door Pieter Van Buggenhout 
Leerlingen die soep maken en proeven
Deel dit