Nele in Washington
Verhaal

Nele was drie maand stagiare op de Belgische ambassade in... Washington

Nele is laatstejaarsstudente Office Management en had de bijzondere ervaring om 3 maand stage te lopen in de belangrijkste stad van de Verenigde Staten. Ze stuurde ons een verslag.

Na een ongelooflijke stage van 3 maanden in Washington, D.C., ben ik terug in Brussel. Dankzij de opleiding Office Management heb ik stage gelopen op de Ambassade van België in de Verenigde Staten. Deze unieke ervaring maakte het mogelijk verschillende culturen, leef- en werkgewoontes te ontdekken. Op de ambassade zorgde ik voor administratieve ondersteuning van de Consul. Deze taken kwamen volledig overeen met deze van een office manager. 
 
Na de werkuren viel er altijd iets te doen. Washington, D.C. is een internationale en bruisende stad! Ik heb er mijn netwerk uitgebreid en ik kreeg de kans kennis te maken met de stagiaires van andere buitenlandse ambassades. In Washington, D.C. zijn bijna alle musea gratis, kan je rustig in parkjes gaan zitten en genieten van de bijzonder mooie gebouwen. Ook heb ik meerdere malen Philadelphia en New-York bezocht. 
 
Ik raad zo een buitenlandse stage aan alle studenten aan. Een dergelijke stage maakt het je mogelijk zelfstandig te worden, je plan te kunnen trekken en uit je comfortzone te komen. Kortom een bijzonder interessante ervaring!

Nele in Washington
Washington
Deel dit