Kleuters op bezoek
Verhaal

Kleuters op de hogeschool

Tijdens de projectweek van de derdejaars Kleuteronderwijs nodigen we kleuters uit om te spelen in de labohoek. Een doldwaas avontuur voor de allerkleinsten en een leerrijke ervaring voor onze studenten. 

Elk jaar wordt deze projectweek georganiseerd om de studenten de kans te geven zich in te leven in de leefwereld van kleuters. Dat is erg belangrijk in het leren begrijpen van en het leren omgaan met kleuters. De studenten maken een labohoek en experimenteren met verschillende materialen, gaan op verkenning uit en spelen er ook zelf mee. Op basis daarvan richten ze een labohoek in op maat van de allerkleinsten voor kleuters uit de 1ste en 2de kleuterklas. 

Zo komt het dat er dan eens kleuters op bezoek komen op de hogeschool om te spelen in de labohoek. Een knotsgekke dag waarin Fladimir de vleermuis gastheer speelt en die het wel erg leuk vindt om in het donker te spelen met zaklampen, spiegels, glazen potjes, overheadprojectors en nog zo veel meer! 

Ook benieuwd naar onze creatieve aanpak? Kom dan langs om met de opleiding Kleuteronderwijs van dichtbij kennis te maken op onze infodagen

Deel dit