Kevin Van den Panhuyzen wint prijs geschreven pers
Verhaal

Kevin Van den Panhuyzen wint Prijs geschreven pers

Kevin Van den Panhuyzen, laatstejaarsstudent van de bacheloropleiding Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel, won de 'Prijs van de geschreven pers' van de wedstrijd Belgodyssee. Hij kreeg zijn prijs deze namiddag op het koninklijk paleis in Brussel. Ook vorig jaar viel de Journalistiek in de prijzen, in 2017 won studente Roxanne Dupont de wedstrijd.

Koning Filip feliciteerde woensdag de laureaten van de prestigieuze wedstrijd Belgodyssee, een initiatief van het Prins Filipfonds. Ook drie studenten van de bacheloropleiding Journalistiek aan de Erasmushogeschool Brussel - Kevin Van den Panhuyzen, Victor Moonen en Pieter Van der Elst - werden uitgenodigd op het koninklijk paleis in Brussel.

De voorbije weken waren de reporters van Belgodyssee aan de slag. Het opzet is al jaren hetzelfde: twee laatstejaarsstudenten journalistiek, een Franstalige en een Nederlandstalige, vormen twee weken lang een duo. Ze maken in die tijd reportages voor Metro, Radio 1, de krant L’Avenir en de RTBF. Terwijl ze hun reportage maken, zijn de journalisten in spe ook actief op de sociale media van Belgodyssee.

Mensenrechten

Dit jaar werden acht teams gevormd, in drie daarvan zit dus een student van de opleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel. Kevin Van den Panhuyzen, Victor Moonen en Pieter Van der Elst werden elk gekoppeld aan een Franstalige student. Als thema voor hun reportage kregen de studenten deze keer de 'Universele Verklaring van de Rechten van de Mens' voorgeschoteld, niet meteen een gemakkelijk onderwerp.

Kevin Van den Panhuyzen werkte samen met Ambre Ciselet. Zij maakten hun reportage over romajongeren en onderwijs.

Victor Moonen vormde een duo met Thomas Modave. Victor had het in zijn reportage over artikel 22 van het mensenrechtenverdrag. Dat zegt dat iedereen recht heeft op een sociale zekerheid. 

Pieter Van der Elst en Laura Jodot waren dit jaar de laatste reporters die reportages maakten voor Belgodyssee. Zij staan allebei in de leiding van een jeugdvereniging en maakten een reportage over het recht op vrije tijd voor kinderen met een beperking.

Fier op studenten

De bacheloropleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel is ondertussen al vaste klant bij Belgodyssee. In 2017 won Roxanne Dupont de wedstrijd, vorig jaar kreeg Maxime Simon de prijs voor de beste samenwerking.

“Het is een fijne traditie geworden dat begin december een uitnodiging van het Paleis in onze bus valt, omdat onze studenten alweer kans maken op de prestigieuze Belgodyssee-prijs, en de laatste jaren keren we zelden met lege handen terug. Dit jaar mogen we de prijs voor geschreven pers op onze Erasmus-schouw zetten, en dat is best opmerkelijk. Niet vergeten dat deze wedstrijd open staat voor alle studenten die in ons land Journalistiek studeren aan een hogeschool of universiteit. Zeer trots dus op Kevin Van den Panhuyzen, maar ook op onze andere finalisten én op de collega’s die deze aanstormende journalisten de voorbije jaren begeleidden. Faut le faire, zeggen ze in Brussel en ook wel eens daarbuiten…”

 

Wil je de radioreportages van onze drie Belgodyssee-reporters herbeluisteren of lezen wat onze Belgodyssee-reporters van hun opdracht vonden, dan kun je hier klikken.

Kevin Van den Panhuyzen: https://radio1.be/geen-gemakkelijke-opdracht

Victor Moonen: https://radio1.be/ik-de-wedstrijd-nu-win-niet-ik-heb-al-gewonnen

Pieter Van der Elst : https://radio1.be/twee-weken-vol-gedeelde-passie

 

 

Deel dit