Idea & innovation management
Verhaal

Idea & Innovation Management is een uitdager

Idea and Innovation Management krijgt een grote duim omhoog van de visitatiecommissie. Na twee dagen interviews, presentaties en doorlichting neemt de opleiding de opdracht mee de structuur van het hoger onderwijs te blijven uitdagen.

Het was alle hens aan dek op het departement Management, Media & Maatschappij aan de EhB. Maanden voorbereiding mondden deze week uit in het finale examen: is de opleiding Idea & Innovation Management – nog altijd uniek in Vlaanderen – geslaagd in zijn opzet? De jury vatte het in een quote samen: Je leert hier de tekening maken in plaats van enkel tussen de lijntjes te kleuren. 

De opleiding stimuleert zelfvertrouwen bij elk individu en leert effectief studenten in groep samenwerken, een pijnpunt bij vele afgestudeerden. Verder staat de praktijk echt centraal en is de openheid en toegankelijkheid van de docenten de commissie opgevallen. 

De groep jongeren die aan de opleiding start is heel divers en dat wordt goed gemanaged. De afgestudeerden zijn enthousiast, hebben lef en maken indruk met sterk ontwikkelde people skills.

De commissieleden sloten af met de vraag om als innoverende opleiding zeker tijd en ruimte te blijven maken om zelf innovatief te blijven.

De wereld verandert alsmaar sneller

Daarom reikt de opleiding Idea & Innovation Management het breedste pallet aan van tools om te vernieuwen, te ondernemen, te creëren en te communiceren. De vakken zijn volledig toegespitst op wat een goede innovatiefacilitator moet kennen en kunnen: je leert over trendanalyse, maatschappelijke en technologische innovaties, ideeëngeneratie en conceptontwikkeling. Je leert ook hoe je een businesscase bouwt, welke verdienmodellen je kan toepassen, hoe je een goed financieel plan maakt en hoe je samenwerkt om nieuwe ideeën in de markt te zetten.

Inschrijven voor deze opleiding?

Schrijf je in

Deel dit