Loris en Sara beantwoorden vragen over elkaar in het Frans en Nederlands
Verhaal

Hoe goed kennen de tandemstudenten elkaar?

Een heel jaar lang vormen onze studenten Lager Onderwijs een tandem met een collega uit de Franstalige hogeschool Haute-Ecole Francisco Ferrer (HEFF). Samen doen ze tal van activiteiten om hun kennis van de andere landstaal aan te scherpen. We zijn ondertussen al een eind verder in het academiejaar, maar hoe goed kennen de tandems elkaar ondertussen al? We lieten Sara (EhB) en Loris (HEFF) vragen over elkaar beantwoorden in een kort filmpje. 

Ze kregen vragen voorgeschoteld over wat ze gemeenschappelijk hebben en hoe het is om samen te werken. Ook luchtige meerkeuzevragen kwamen aan bod: 'Welk type leraar is je tandempartner?', 'Houdt Sara van romantische films of horrorfilms?'  of 'Rihanna of Beyoncé voor Loris?' Het resultaat: soms grappige en verassende antwoorden. 

De vragen werden afwisselend in het Frans of het Nederlands gesteld zodat de studenten hun tweetaligheid konden oefenen. Bedoeling van dit project is om de studenten een betere basis van de andere landstaal te geven. Door op een niet-schoolse manier de taal te spreken, gaat het niveau zienderogen omhoog. Hierdoor krijgen onze toekomstige leraren meer zelfvertrouwen om Franse les te geven of om CLIL-lessen te geven in de andere gemeenschap. Wie echt goed tweetalig is kan zelfs een vierde jaar jaar volgen bij HEFF om dan later in beide gemeenschappen aan de slag te gaan. 

Benieuwd naar het interview? Bekijk dan hier het filmpje!

Deel dit