keuzevak 'Generative Application Design'
Verhaal

EhB start met keuzevak 'Generative Application Design'

EhB start met een nieuw keuzevak "Generative Application Design'. Het kenniscentrum Artificiële Intelligentie werkt samen met de bachelor Toegepaste Informatica aan dit baanbrekend vak gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken in AI. Zo kunnen onze studenten zich nog meer specialiseren in innovatieve AI-technologieën. 

Met het keuzevak 'Generative Application Design' willen we de verschuivingen in het IT-landschap en de evolutie van het IT-beroep belichten. Het studieprogramma voorziet studenten van diepgaande trainingen en hands-on ervaringen. Zo leren studenten de huidige context van AI begrijpen én worden ze voorbereid op de uitdagingen en de kansen van artificiële intelligentie. We reflecteren over het traditionele beroep van de ontwikkelaar versus de toekomst van softewareontwikkeling en AI. Ook bij het graduaat Programmeren leggen we meer focus op de integratie van AI-technologieën. Zo zullen studenten bij het afstuderen niet enkel competent zijn in traditionele programmering, maar ook bedreven zijn in het benutten van AI voor innovatieve oplossingen. 

De synergie tussen het kenniscentrum Artificiële Intelligentie en de opleidingen vormt een brug tussen theoretische concepten en praktische toepassingen. Hierdoor krijgen studenten niet alleen een voorsprong in het vormgeven van de toekomst van AI, maar ook in het navigeren door de veranderende dynamiek van het IT-beroep. 

Deel dit