Pimp my incubator
Persbericht

Brusselse jongens en meisjes aan de slag met soldeerbouten en microben

In het OpenBioLab van de Erasmushogeschool Brussel werkten afgelopen week 22 Brusselse leerlingen tussen 12 en 18 jaar aan hun eigen incubator, een toestel waarmee je microben kunt kweken. In de vijfdaagse STE(A)M-workshop Pimp My Incubator werden ze ondergedompeld in de wetenschappen én cross-overs met kunst. Op het einde van de week stonden er 20 zelfgemaakte incubators klaar. Nadat Brussels graffitikunstenaars waren langsgekomen om de broeistoven te pimpen, verhuizen ze op 15 april naar Muntpunt, waar ze tijdens de rest van paasvakantie worden tentoongesteld. Daarna mogen de kinderen de incubators schenken aan hun school. 

Workshops als Pimp my incubator zijn broodnodig. Nog steeds kampen samenleving en arbeidsmarkt met een tekort aan profielen die wetenschappelijke bagage, praktijkkennis en creativiteit verenigen. In één week tijd konden de jonge deelnemers proeven van 3D printen, programmeren, solderen, laser-cutten … . Er was ook ruimte voor speelse wetenschap – ‘mad science’ – zoals het kweken van gekleurde bacteriën. Opvallend was de grote aantal meisjes dat zich had ingeschreven.

De workshop is een initiatief van Open BioLab Brussels van de Erasmushogeschool Brussel en wordt gesteund door Innoviris.

Meer info op www.pimpmyincubator.be 
 

Pimp my incubator
Pimp my incubator
Pimp my incubator
Pimp my incubator
Pimp my incubator
Pimp my incubator
Pimp my incubator
Pimp my incubator
Deel dit