Anke aan de slag bij het CKV
Verhaal

Anke, student Informatiebeheer, op stage bij kunstenaarsarchief van Jan Dries

Anke Smits, studente Informatiebeheer, werkte tijdens haar tweede stage bij het kunstenaarsarchief van Jan Dries. Hieronder een recap van haar boeiende stage. 

Anke ging tijdens haar stage aan de slag met een deel van het fysiek archief van Jan Dries. Het archief van Jan Dries bevat onder meer correspondentie, tentoonstellingsdossiers, promotiemateriaal (flyers, uitnodigingen, catalogussen, affiches, …) van zijn solo– en groepstentoonstellingen. Onder begeleiding voerde ze een eerste ordening, schoning en selectie uit. Verder verpakte ze diverse onderdelen van het archief in nieuwe zuurvrije mappen en maakte ze een aanzet tot beschrijving, dat uiteindelijk kan leiden tot een inventaris van het archief van Jan Dries. Hierbij werd de focus gelegd op de solo- en groepstentoonstellingen. 

De stage van Anke vormde zo de start om aan de slag te gaan met het omvangrijk archief van de kunstenaar. Het was haar eerste ervaring met een kunstenaarsarchief. Anke vond het een uiterst boeiend leerproces en vond het fijn om de artistieke praktijken van Jan Dries te leren kennen. 

Deel dit