Begeleiding tijdens je studie

Studeren aan een hogeschool: is het nu écht zo’n groot verschil met het secundair onderwijs? Toch wel. Je hebt bijvoorbeeld geen wekelijkse toetsen meer en je moet wettelijk niet meer naar school. Je mag. En dat geeft je heel wat vrijheid.

Je docent, je coach

Dat betekent echter niet dat je er alleen voorstaat aan EhB. Neen, we houden je handje niet vast. Maar als je vragen hebt, kan je altijd wel ergens terecht. In de eerste plaats bij je medestudenten, die je van bij de start goed leert kennen door de projecten die jullie samen maken. Of waarom zou je niet meteen tot bij je docent stappen? Tijdens, maar ook voor en na de les zal hij/zij je met veel plezier verder helpen.

Studentengroep in gesprek
Studentenbegeleiding

Studentenbegeleider

Wil het studeren toch niet zo vlot lopen? Dan spring je best tijdig binnen bij de studentenbegeleider. Deze begeleiders zijn gespecialiseerd in het bespreken van:
 

Als de problemen te complex zijn, verwijst de studentenbegeleider je door naar de professionele dienstverlening van Stuvo EhB.

Trajectbegeleiders en je studieloopbaan

Wil je je opleiding spreiden over meerdere jaren? Of volg je liever een ander keuzevak? Dan neem je best contact op met de trajectbegeleider van je opleiding. Hij/zij is gespecialiseerd in vragen over:
 

  • je opleidingsprogramma
  • de samenstelling van een individueel aangepast traject
  • het aanvragen van vrijstellingen
  • de aanvraag van het statuut ‘topsport en studie’ of ‘student-ondernemer

Kortom, de trajectbegeleider helpt je te reflecteren over de meest efficiënte leerroute en zorgt er door zijn vakkundige ondersteuning voor dat je studieloopbaan vlot verloopt.

Trajectbegeleiding

Succesvol studeren

Schroom of angst hoef je zeker niet te hebben om je problemen aan te kaarten! Zowel voor docenten als voor begeleiders is het namelijk een prioriteit dat jij je goed voelt aan onze hogeschool en dat je je studieloopbaan met succes doorloopt.

Docent bij computerscherm

De ombuds

De ombuds zal je wellicht nooit nodig hebben tijdens je studie, maar weet dat hij/zij er wel is voor jou. Een ombuds treedt op als bemiddelaar tussen jou en de docent wanneer er problemen en betwistingen zouden ontstaan. Hij/zij ziet toe op de vrijwaring van je rechten, meldt speciale situaties aan de examencommissie en geeft informatie over de achtergronden van bepaalde problemen. Klik hier om te weten wie jouw ombuds is.