Studietoelage van de Vlaamse Overheid

Wie heeft er recht op een studietoelage?

Je moet aan 3 voorwaarden voldoen om voor het academiejaar 2019-2020 een studietoelage of studiebeurs van de Vlaamse overheid te krijgen. Leeftijd speelt geen rol.

1. Nationaliteitsvoorwaarden
  2. Studievoorwaarden
  3. Financiële voorwaarden

Ontvang je een studietoelage voor het hoger onderwijs van de Vlaamse overheid dan betaal je minder studiegeld (=inschrijvingsgeld) aan je onderwijsinstelling.

De uiterste indieningsdatum voor je studiebeurs van het academiejaar 2019-2020 is 1 juni 2020. Voor dit academiejaar kan je jouw aanvraag online indienen vanaf 1 augustus 2019. Bij Stuvo, onze dienst voor studentenvoorzieningen kan je terecht vanaf 19 augustus 2019.

Aanvraag studietoelage

Je kan zelf je studiebeurs aanvragen of een afspraak maken bij onze sociale dienst

Op www.studietoelagen.be kan je met behulp van je elektronische identiteitskaart jouw aanvraag indienen. Je kan er ook het aanvraagformulier downloaden om het per post naar de afdeling School- en studietoelagen op te sturen.

Na registratie van jouw aanvraag krijg je een ontvangstmelding. Zo weet jij dat jouw dossier goed is aangekomen. De verwerking van de aanvragen gebeurt in chronologische volgorde. Na verwerking van je dossier ontvang je een beslissing.

Interessante links

Maak online een afspraak om jouw studiebeurs aan te vragen

Wens je graag hulp bij je aanvraag voor je studietoelage bij de Vlaamse Overheid? Maak hier je afspraak online aan.

Heb je nog vragen i.v.m. financiële steun? Stuur gerust een mailtje naar socialedienst@ehb.be

Studietoelage onderdeel Groeipakket?

Vanaf het academiejaar 2019-2020 maakt de schooltoeslag voor kinderen in het kleuter-, lager en secundair onderwijs deel uit van het Groeipakket. De studietoelage voor het hoger onderwijs hoort hier niet bij.