Studeren in het buitenland

Interesse om een deel van je studie of je stage in het buitenland te lopen? Mais of course! Verruim je blik en ontdek dat de wereld zoveel meer te bieden heeft dan je denkt. Bovendien staat het bijzonder goed op je cv. Werkgevers weten meteen dat je over heel wat extra competenties beschikt, zoals talenkennis, veerkracht, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen …

Wist je trouwens dat elk jaar meer dan 200 studenten en docenten van EhB naar het buitenland trekken?

Het was echt de mooiste ervaring die ik in mijn leven gekregen heb en ik voel me echt helemaal gegroeid als persoon. Het is nu wel heel raar om terug te komen, ik had er graag nog paar maanden extra gebleven. Hopelijk blijven jullie zulke mooie projecten ondersteunen!

Yannick Stroobants op stage in Nicaragua
Yannick Stroobants
student Voedings- & Dieetkunde, stage in Nicaragua

Stage of studie in het buitenland?

De film L'auberge espagnole gezien? Dan ken je wellicht het Erasmus+-programma. Met dit programma van de Europese Unie loop je een deel van je studie aan een buitenlandse hogeschool of universiteit. Daarnaast zijn er nog tal van andere programma’s. Zo kan je ook op uitwisseling naar … Wallonië.

Is een buitenlandse stage meer iets voor jou? Dan hebben we goed nieuws, want je kan stage lopen waar je maar wenst. De enige voorwaarde is dat de jobinhoud aansluit bij je opleiding. Wist je trouwens dat bij een aantal opleidingen, zoals Hotelmanagement en Toerisme- & Recreatiemanagement, jaarlijks tientallen studenten naar het buitenland trekken?

Internationalization @ home

Heb je geen nood aan een buitenlands avontuur?
Ook dan scherpen we je interculturele en internationale competenties aan. Hoe we dat doen?

• We nodigen buitenlandse docenten aan voor gastlessen
  • EhB ontvangt jaarlijks internationale studenten, die samen met jou de lessen volgen
  • Een aantal opleidingen organiseert een internationale dag of week

Vragen? Neem contact met ons op!