Specialisatie Business IT

Op de arbeidsmarkt is er een grote nood aan medewerkers die overweg kunnen met een Enterprise Resource Planning (kortweg ERP)-systeem.

Een ERP-systeem is een softwarepakket dat bedrijven gebruiken
bij de administratie van allerlei resources: planning van projecten, personeelsbeheer, bijhouden van de voorraad, facturen, betalingen, enz.

Deze specialisatie is opgebouwd rond het meest volledige en meest gebruikte ERP-product ter wereld (mySAP ERP en de SAP NetWeaver omgeving). Je zal de nodige SAP-technieken inoefenen, zodat je een geïnstalleerde ERP-oplossing kunt ondersteunen, kunt koppelen met bestaande IT-applicaties en kunt aanpassen aan de specifieke noden van de gebruikers. Naast dat technische luik van de specialisatie leer je ook wat de functionele betekenis is van de bedrijfsprocessen binnen een ERP-oplossing.

Om al deze technieken optimaal aan te leren, is de opleiding lid van de SAP University Alliance, zodat we je kunnen laten oefenen op een state of the art SAP-systeem. We werken bovendien heel nauw samen met belangrijke bedrijven in de SAP-wereld. Via onze partnerbedrijven in deze specialisatie kun je op stage naar groeilanden als Letland en Slovakije, maar ook naar droombestemmingen als de Verenigde Staten en Mauritius.

Als je deze opleiding gevolgd hebt, kun je starten als SAP-consultant en heb je voldoende bagage meegekregen om te kunnen doorgroeien naar ERP-projectleider of SAP-systeembeheerder.

Business IT was voor mij van onschatbare waarde

Na een jaar werd het mij duidelijk wat ik juist wou doen in de sector: SAP. Dus koos ik voor de specialisatie Business IT. Wat ik daar geleerd heb, bleek van onschatbare waarde te zijn in het bedrijfsleven! Ik heb mijn stage gedaan bij Ordina België en zij waren zo onder de indruk van
de basis die wij als studenten meekregen, dat ik na een maand al een contract kreeg. Ondertussen werk ik al meer dan 7 jaar in de SAP-wereld en nog steeds zijn senior SAP-consultants verbaasd over
de basiskennis waarmee wij in het bedrijfsleven gestapt zijn!

Jana De Klerk
SAP Netweaver Consultant