Specialisatie Business IT

Op de arbeidsmarkt is er een grote nood aan mensen die zowel overweg kunnen met het technische luik van IT, alsook kennis hebben van de business. Centraal staat het ERP-systeem, een gigantisch groot softwarepakket waarin bedrijven al hun businessactiviteiten in bijhouden. Als afgestudeerde in de specialisatie business-IT zal je de business software aanpassen aan de noden van je klant en deze optimaliseren. Dit gaat van het bouwen van mobile apps die communiceren met één of meerdere bedrijfssystemen, het integreren van cloudoplossingen in het bedrijf, het introduceren van artificiële intelligentie en de koppeling met internet-of-things devices. Daarbij wordt steeds rekening gehouden met de businessnoden. Naast dat technische luik van de specialisatie leer je ook wat de functionele betekenis is van de bedrijfsprocessen. Je leert met andere woorden de werking kennen van het bedrijfsleven, vanuit het oogpunt van de IT. Je bent de persoon die bijvoorbeeld drones zal automatiseren om fouten in elektriciteitsnetten te herkennen, apps ontwikkelt om gebruikers veel sneller hun vliegtuigtickets te laten bestellen of zelfs 3D printers koppelt aan productiesystemen van een multinational.

Om al deze technieken optimaal aan te leren, is de opleiding lid van de SAP University Alliance, zodat we je kunnen laten oefenen op een state of the art SAP-systeem, alsook op de SAP cloud. We werken bovendien heel nauw samen met heel wat partners in SAP-wereld, zowel nationaal als internationaal. Ondernemerschap, professionele attitudes en zelfredzaamheid zijn heel belangrijk tijdens je opleiding. Je zal zelf keuzes kunnen maken welke technologieën je wil uitdiepen en op basis daarvan in samenwerking met een bedrijf een case uitwerken. Ook zelfstandig studeren komt aan bod, waarbij je door het volgen van online cursusmateriaal zelf kiest in welk domein je wil excelleren. Deelnemen aan bedrijfsevenementen en hackathons waarbij je kennis maakt met de allernieuwste technologieën staan ook op de agenda.

Als je deze opleiding gevolgd hebt, kun je starten als SAP-consultant of SAP-software engineer en heb je voldoende bagage om onmiddellijk aan te slag te gaan in de bijzondere wereld van de Business-IT en te kunnen doorgroeien naar senior functies zoals senior consultant, projectmanager of teamleader.