Banner
Verhaal

Minister-president Rudy Vervoort en Dixie Dansercoer voor de klas in Erasmushogeschool Brussel

Update 23/9: Het kabinet heeft laten weten dat dhr. Vervoort niet kan komen. Hij wordt vervangen door Jo De Witte, zijn woordvoerder.

Om studenten klaar te stomen voor het komend academiejaar, trakteert de bachelor Toerisme- & Recreatiemanagement ze op de eerste lesdag op 3 lezingen van enkele belangrijke spelers in de toeristische en recreatieve sector. Op maandag 26 september komen Rudy Vervoort, Piet Demunter en Dixie Dansercoer, elk vanuit hun expertise, een college geven.

Om 11u opent Rudy Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, bevoegd voor toerisme in Brussel. Hij zal het hebben over de impact van toerisme in Brussel op de economische waarde en hij duidt daarbij ook het toeristisch beleid van de regering.

Piet Demunter, Director Strategic Development bij Brussels Airport Company, zet de namiddag in om 13u. Hij heeft het over het strategisch belang van Brussels Airport voor de stad Brussel en de strategische visie op lange termijn. Hierbij worden ook de aanslagen van 22 maart behandeld, die een grote impact hebben gehad op het toerisme in Brussel.

Afsluiten doet de opleiding om 14u met Dixie Dansercoer, bekend als poolreiziger en reisspecialist in België. Hij deelt zijn ervaringen over zijn reizen in het noorden aan de hand van zijn eigen beelden en foto’s.

Deze onthaaldag is een goed voorbeeld van wat de opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement van de Erasmushogeschool zo uniek maakt: kort op de bal spelen, topsprekers aan het woord laten en creatief met onderwijs omgaan. Dit vertaalt zich ook in de stijgende studentenaantallen, de afgelopen jaren. Met 2018 in het vooruitzicht is deze onthaaldag alvast een goede aanloop naar het 60-jarig bestaan van de opleiding Toerisme- & Recreatiemanagement, dat uitgebreid gevierd zal worden.

U bent van harte welkom op deze lezingen, die plaatsvinden op de campus Bloemenhof van de Erasmushogeschool Brussel (Zespenningenstraat 70, 1000 Brussel).

Meer info

Erasmushogeschool Brussel
opleidingshoofd Toerisme- & Recreatiemanagement

Luc De Wispelaere

tel.: 02/213 61 10
e-mail: luc.de.wispelaere@ehb.be