Microdegrees

Wat zijn Microdegrees?

Voor wie?

Voor iedereen die op zoek is naar een korte, praktijkgerichte opleiding binnen het domein van Boekhouden, Informatiebeheer of Juridisch-administratieve Ondersteuning.

• Wil je je heroriënteren op de arbeidsmarkt?
  • Wil je nieuwe, aanvullende competenties verwerven of ben je juist op zoek naar een actualisatie?
  • Heb je nood aan bijkomende vorming?

Wat?

Onze microdegrees zijn zo opgebouwd dat de combinatie van werken, studeren en/of gezin beter haalbaar wordt.
Na het behalen van je microdegree ontvang je per opleidingsonderdeel een creditbewijs en een overkoepelend attest.

Hoe?

Door blended learning wordt het contactonderwijs sterk beperkt en verwerk je een groot deel van de inhoud zelfstandig, met uitgebreide (digitale) coaching. Het aandeel contact- en afstandsonderwijs verschilt van opleiding tot opleiding. Alle contactmomenten vinden plaats ´s avonds of op zaterdag. De lessen gaan door op campus Leuven.

Wanneer?

De microdegrees starten in in academiejaar 21-22 en vinden plaats in het 1e of 2e semester. Instroom is dus gedurende het academiejaar mogelijk, afhankelijk van welke microdegree je wil volgen.

Welke opleidingen?

• Design
  • Open science

Campus Leuven

De lessen gaan door op onze campus op Interleuvenlaan 5.

Voorwaarden om te starten

• Leerkrediet is niet van toepassing op deze opleidingen.
  • Sommige microdegrees stellen bepaalde vereiste voorkennis.

Inschrijven

Vanaf juni 2021 kun je je digitaal inschrijven voor deze microdegrees via https://www.ehb.be/inschrijven. De microdegrees worden aangeboden door onze graduaatsopleidingen en je schrijft je dan ook in als graduaatsstudent, voor een specifiek traject.

Studiegelden

Je betaalt de normale studiegelden. Het studiegeld is gebaseerd op het aantal studiepunten van je microdegree.

Financiële voordelen

Het loont zeker de moeite om na te gaan of je gebruik kan maken van een van de maatregelen die de overheid treft om werken en studeren te vergemakkelijken. Een overzicht van alle mogelijkheden ter ondersteuning van werknemers en werkgevers vind je op de pagina: Werken en studeren - financieel.

Levenslang Leren

EhB biedt ook een postgraduaat aan in Fiscaliteit (volledig online) en Informatiemanagement. Benieuwd naar het volledige Levenslang Leren aanbod van Erasmushogeschool Brussel? Kijk dan vooral op deze pagina.