Links naar Online Zelfhulp

Online tools

Hieronder kan je een lijst terugvinden met interessante oefeningen, tips die je online kan terugvinden en je misschien al kunnen helpen.

Op deze website vind je bovendien een overzicht en screening van alle apps rond online zelfhulp.

• Mentaal fit blijven? Op de website www.checkjezelf.be zet je op weg met tips, oefeningen en verhalen van (bekende) Vlamingen.
  • Op de website www.depressiehulp.be vind je een gratis online zelfhulprogramma dat je handvaten geeft om je stemming te verbeteren.
  • De website www.vaardigleven.be biedt een online leeromgeving met gratis wetenschappelijk gefundeerde oefeningen uit de psychologie, samengesteld door professionele hulpverleners.
  • Op www.iedereenoke.be vind je een online interventie die kan helpen om je kalmer te voelen en te blijven functioneren. Het is een wetenschappelijk onderbouwd stappenplan van ongeveer 45minuten.
  • Think Life helpt je beter omgaan met je zelfmoordgedachten. De gratis cursus is opgebouwd uit 6 modules die zelfstandig en in eigen tempo doorlopen kunnen worden.
  • Je kan ook een Safety Plan maken. Dat is een veiligheidsplan dat je helpt om in zes stappen een crisis te overbruggen. Vul het in op een moment dat het beter gaat, zodat je op een moment van crisis weet wat te doen. Een safety plan kan je zelfstandig invullen en gebruiken, maar je kan het ook samen invullen met een hulpverlener, een vriend of een vrijwilliger van Zelfmoordlijn 1813.
  • Tips en tools ivm mentale fitheid via de website van de CM
  • Op het online platform van de geluksdriehoek vind je informatie over veertien thema's oa geluk, veerkracht, positiviteit, stress, burn-out, verlies, ouderschap, piekeren en angst.

Interessante websites

• Ga naar de website Student Platform Corona en word lid van de online corona community voor en door studenten (ook via facebook). Op de website van www.watwat.be vind je alle no-nonsense info voor jongeren. Voor WATWAT is geen topic te gek of taboe te groot.
  • Welzijn bij Brusselse studenten: lees er alles rond op de website van Brik
  • Teleblok is de plek voor eerste hulp bij het blokken! Zeker als de examens naderen en de stress flink oploopt! Je kan hier tal van tips van medestudenten terugvinden.
  • Volg de facebookpagina van Stuvo EhB, JAC, Brik of Teleblok voor up to date tips!

<-- Terug naar overzichtspagina