Studietoelage van de Vlaamse Overheid

Als je recht hebt op een studietoelage van de Vlaamse Overheid betaal je minder studiegeld aan de hogeschool (128.80 euro) en ontvang je ook een toelage om een deel van je studiekosten te betalen. Je kan bij STUVO terecht voor een voorschot op je studietoelage. 

Een studietoelage aanvragen

Voor academiejaar 2023-2024 kan je je studietoelage aanvragen vanaf 2 juni 2023 (maar we adviseren om dit pas aan te vragen vanaf het ogenblik dat je bent ingeschreven aan de hogeschool. Een aanvraag doen kan online via deze link.  

Lukt het niet om ja aan te melden of heb je hulp nodig bij de aanvraag? Maak dan een afspraak bij STUVO, we helpen je graag verder. Maak een afspraak bij sociale dienst.

Opgelet! Je deels of volledig uitschrijven heeft ook een invloed op je studietoelage, alsook op je kinderbijslag/groeipakket. Voor meer informatie kan je terecht bij STUVO via centenvoorstudenten@ehb.be of neem je hier een kijkje. 

Help, mijn studietoelage is afgekeurd

Als je denkt dat je studietoelage onterecht is afgekeurd, maak dan een afspraak bij een STUVO medewerker. We overlopen samen met jou je aanvraag en helpen je indien nodig bij een herziening van je aanvraag. Maak een afspraak bij sociale dienst | Erasmushogeschool Brussel

Als je geen recht hebt op een studietoelage en je betaalde het inschrijvingsgeld aan beurstarief, dan zal je overschrijving ontvangen voor de betaling van het volledige inschrijvingsgeld

Heb je geen studietoelagekrediet meer, maar kom je normaal wel in aanmerking voor een studietoelage, dan heb je recht op verminderd studiegeld. Via deze link kan je dit aanvragen en dan brengen wij dit voor jou in orde.